POJEDITE ovo između obroka, i sa zdravljem i kilažom nećete imati problema

НАПРАВИТЕ ЗДРАВУ УЖИНУ: Ево шта вам је све потребно (РЕЦЕПТ)

Foto: Shutterstock

Užina je vrlo bitna, kažu svi nutricionisti. Ona treba da bude dobro izbalansirana, i napravljena od kvalitetnih namirnica, kako bi nas zasitila i ugasila želju za slatkišima. 

Da ne bismo posezali za grickalicama i nezdravim izborima, svako od nas treba da ima 3 osnovna obroka i 2 užine. Ukoliko jedna od te dve užine bude ova ovsena kaša, sa dodatkom posebnoh sastojaka, telo će vam biti zahvalno, a ujedno ćete i očistiti creva od toksina, pokrenuti metabolizam i smanjiti apetit.

ZDRAVA UŽINA – potrebno:

2 kašike pšeničnih pahuljica

1 kašičica mlevenog lana

1 kašičica susama

1 kašičica mlevenih badema

Malo suvog grožđa i brusnice

1 kašičica meda

Foto: Shutterstock

 

ZDRAVA UŽINA – priprema:

Pahuljice prelijete sa vodom i stavite na ringlu. Kuvajte nekoliko minuta dok ne dobijete kašu, a nakon toga dodajte sve ostale sastojke i prelijete sa malo bademovog ili kokosovog mleka. 

Evo zašto je ova užina toliko dobra:

Orašasti plodovi poboljšavaju rad srca, ali i povećavaju nivo serotonina, koji pomaže da se bolje osećamo i imamo više energije. Takođe su bogati vlaknima, bakrom, folatima i angininom. Anginin je aminokiselina važna u održavanju imuniteta.

Od voća, grožđe je najbogatije ugljenim hidratima, tako da nas ono drži sitima između obroka. Pšenica ima velika nutritivna svojstva, i jedan je od najboljih izvora belančevina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst