Za pedeset godina karijere Jašar Ahmedovski može da se pohvali statusom jednog od najboljih pjevača ikada, a ono što mu pričinjava posebno zadovoljstvo jeste da su njegove pjesme slušane i među starijom, ali i mlađom generacijom.

–To je za svakog umjetnika najveće zadovoljstvo da se pjesme slušaju generacijski. Sada imam fanove koji dolaze na moje nastupe a imaju 16, 17 godina. To je zaista velika stvar. Ima pjevača koji su pjevali, ali njihove pjesme su zaboravljene. Moje pjesme i pjesme mojih kolega koji su i sada jako aktuelni i dan danas se slušaju. Moram još jednom da naglasim da je to veliko zadovoljstvo – ponosno je rekao Jašar.

Dok je mnogim pjevačima sa višedecenijskim karijerama drago kada mladi talenti prepjevaju njihove poznate hitove, tvrdeći da njima čine uslugu, Jašar Ahmedovski ima malo drugačije viđenje kada su u pitanju popularni kaveri.

– Devedesetih godina dobro se znalo ko pjeva i ko je oformio pjesmu, ali to je stvar kulture i vaspitanja. Mislim da bi trebalo nazvati i ne samo autore. Moram izdvojiti Milicu Jokić i ovom prilikom je pohvaliti, ona je snimila jednu moju pjesmu staru, ona je zvala sve jer su pravila takva. Oduševila me je i svaka joj čast. Ima dosta njih koji su moje pjesme presnimili, mnogi me nisu pitali a tim kaverom su napravili karijeru, ali ovom prilikom ih neću imenovati. Kao što sam rekao to je stvar vaspitanja i kulture da pitaš starijeg kolegu ako mogu da ga nazovem kolegom ili kolegama – izjasnio se pjevač.

Ponosan je što se i pjesme Ipčeta Ahmedovskog i dalje slušaju i da na taj način ni on neće biti zaboravljen, sa ponosom je pričao o izvođenju numera svog pokojnog brata.

– Ipče je bio vanserijski pjevač i sve te pjesme koje je snimio prije nego što je poginuo. On ima četiri ploče i sve pjesme zaista su sada veliki hitovi. Ja jedino njegove pjesme pjevam na svojim nastupima, kada krenem sa numerom „Samo jednu nedelju“, „Ja bih danas živio ko car“, „Ja te volim on te ima“ itd… svaki put kada ih izvodim ja se naježim. Inače dugo vremena nisam mogao da pjevam i slušam njegove pjesme, ali sada mi je drago što sam krenuo da ih izvodim i ja se više radujem njegovim pjesmama nego mojim.

(express/grandonline)

Originalni tekst