O stanju anksioznosti i napada panike mnogi često šute i čuvaju u sebi, a jedan od razloga je što ne nalaze na adekvatnu reakciju najbližih.

Anksioznost može da nastupi u najranijem periodu, a stručnjaci napominju da može biti i potpuno normalna faza u razvoju.

Pjevačica Slavica Ćukteraš jedna je od rijetkih poznatih ličnosti koja je otvoreno govorila o ovome. Zahvaljujući iskustvu koje ima, otkrila je šta dodatno remeti ljude koji pate od anksioznosti.

“Kad sam bila u Las Vegasu, desilo mi se da sam dobila napad anksioznosti. Odmah sam istrčala i legla na pod. Obezbjeđenju nije bilo jasno šta se tačno dešava, oni nisu to mogli da shvate. Teško sam prevazilazila sve te periode. Bila sam mlađa, tada sam forsirala sebe, a sada je stvar potpuno drugačija”, rekla je Slavica i dodala:

“Dobijala sam najgori mogući dogovor koji su mogli da mi daju – ‘Nije ti ništa’. Bliskim osobama onih koji imaju nekog ko ima anksioznost, savjetujem da nikada ne izgovaraju rečenicu: ‘Ma nije ti ništa, samo si umislio’. To je ono što samo povećava napad panike i anksioznost”, rekla je pjevačica.

(Express/Srbijadanas)

The post NAPADI ME PARALIŠU: Slavica Ćukteraš progovorila o poremećaju koji mnogi kriju appeared first on Express.

Original Article