UKRAJINSKI protivvazdušni sistemi u regionu oko Kijeva aktivirani su večeras kako bi odbili ruske napade dronovima, saopštila je vojna administracija kijevskog regiona na Telegramu.

НАПАД НА КИЈЕВ: ПВО дејствује у региону око Кијева, одбија руске нападе дроновима

Foto: Profimedia

Prethodno, ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo objavilo je večeras da je zabeleženo kretanje neprijateljskih bespilotnih letelica iz južnog i severnog pravca, javlja Ukrajinska pravda.

Prvi napadi zabeleženi su oko 18.45 po lokalnom vremenu u pravcu Nikolajevske, Hersonske i Dnjepropetrovske oblasti.

Napada je bilo, dodaje ukrajinsko vazduhoplovstvo, celo veče, u brojnim oblastima – Sumi, Černigov, Odesa, Vinica, Hmeljnicki, Bela crkva, a u poslednjem izveštaju “Ukrajinske pravde” navodi se da je bilo napada i u ponoć po lokalnom vremenu.

Vazdušna uzbuna u Ukrajini

U deset oblasti Ukrajine na snazi vazdušna opasnost. Ukrajinski mediji su javili da je u Dnjepropetrovskoj i Odeskoj odlasti na snazi vazdušna opasnost i da je u Odesi odjeknula eksplozija.

Eksplozije se čuju i u Harkovskoj oblasti.

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora - Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora – Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

PUNIH 90 dana prošlo je od tragedije u Banjskoj, 24. septembra, kada su u sukobu sa takozvanom kosovskom policijom stradala trojica Srba – Stefan Nedeljković (31) iz Zvečana, Igor Milenković (50) i Bojan Mijailović (30) iz Leposavića. Stefan, Igor i Bojan sahranjeni su nakon šest dana agonije kroz koje su prošle njihove porodice. Međutim, njihova agonija tog dana nije završena – tri meseca kasnije, oni i dalje ne znaju kako su stradali njihovi najmiliji – rezultata obdukcije ubijenih Srba još uvek nema, a nema ni naznaka da će ih uskoro biti.

27. 12. 2023. u 07: 00

Originalni tekst