Iako je uoči „Crno-bele simfonije“ na kojoj je u ponedeljak KK Partizan predstavio novi tim za sezonu 2024-25 bilo dileme da li će Džejms Naneli ostati u ekipi Željka Obradovića, predsednik kluba Ostoja Mijailović izjavio je juče da aktuelni vicešampion ABA lige ne namerava da nastavi saradnju s iskusnim američkim košarkašem.

Mijailović je izjavio da je Naneli kažnjen zbog tuče sa igračem Crvene zvezde Stefanom Lazarevićem do koje je došlo uoči treće utakmice finala ABA lige, te da disciplinski pravilnici kluba moraju da se poštuju, na šta je Naneli putem društvenih mreža odgovorio da predsednik crno-belih „iznosi klevete“.

„Ovo je kleveta, jer sam postupao u samoodbrani. Ostoja, hajde da ne pričamo o pravilima tima. Ne možeš ovo da kažeš, a da me ne plaćaš na vreme dve godine“, napisao je Naneli pre nego što se i zvanično oprostio od navijača Partizana, koji su ga voleli kao malo kog stranca. „Nisam ovo planirao da uradim, ali verujem da treba raditi dobre stvari. Grobarima… Ne postoji dovoljno reči da izrazim zahvalnost koju osećam prema svakom navijaču koji mi je poslao poruku podrške, meni i mojoj porodici. Kako kroz lepa vremena, tako i kroz sve ono što se događalo u maju. Od tada, bukvalno, jedina podrška koju sam imao od Partizana bila je od sjajnih navijača. Takođe, hvala svima, mojim saigračima, trenerima, doktorima, članovima stručnog štaba i svima sa kojima sam imao dobru konekciju. Beograda ću se sećati samo po lepim stvarima i trenucima.“

Baš zbog toga što je bio jedan od najvoljenijih igrača, navijači Partizana „zatrpali“ su mu komentare porukama podrške. Jedan od njih napisao je kako Partizan nije zaslužio igrača kakav je Džejms Naneli, dodajući da je priželjkivao da američki košarkaš u crno-belom dresu ostane do kraja karijere.

“Takođe! Žoc (Željko Obradović) me je ove godine barem četiri puta zamolio da ostanem u klubu dok ne odlučim da se penzionišem… Ali eto”, napisao je iskusni košarkaš.

Džejms Naneli zaista je ostavio neizbrisiv trag u istoriji KK Partizana. Bio je član ekipe koja je Partizanu uspela da vrati trofej jadranskog prvaka nakon 10 godina suše, bio je član ekipe koja je umalo eliminisala Real Madrid i otišla na fajnl-for Evrolige, i bio je igrač koji je u nekoliko navrata postizao ključne poene u poslednjim sekundama.

Iskusni američki košaršak još uvek nije pronašao angažman za sledeću sezonu.

Post Views: 241

Originalni tekst