Mika i Giba Vasić, bivši učesnici “Velikog Brata” i “Zadruge” su promijenili spol. Njih dvojica danas žive u Njemačkoj, a nedavno su se i vjenčali sa svojim partnerima. Popularni blizanci sada se zovu Ivana i Ana Nikolić, a prvi put nakon objave informacije o promjeni spola progovorila je Ana.

– Tačno je, sada smo žene. Lijepe smo i sretne i to je sve što u ovom trenutku mogu reći. Nemojte zamjeriti, ne bismo o detaljima, izjave na ovu temu ne dajemo – rekla je Ana .

Foto: RTL screnshoot

Nove informacije koje donose mediji govore kako su Ivana i Ana dobile brojne prijetnje nakon što je objavljeno kako su promijenile spol. 

Foto: Kurir

-Mika i Giba su se jako bojali reakcija javnosti i zbog toga su i sakrivali informaciju da su promijenili spol. Šutili su i njihovi roditelji, a kad se otkrilo da su ispunili svoju dugogodišnju želju, iz tog razloga su svi to i negirali. Međutim, na kraju su priznali jer nisu mogli dalje demantirati jer su se pojavile fotografije sa Ivaninog vjenčanja. Njihovi roditelji Rada i Rade o tome prvo nisu htjeli pričati, a njihov otac je tu vijest čak i demantirao, kad je bilo jasno da su fotografije zaista autentične, one su sve priznale.  Ipak, tada su po društvenim mrežama počele kružiti uvredljive poruke, stizale su im i prijetnje, zbog čega su doživjele stres i veoma su uplašene. Nazivaju ih pogrdnim imenima, svašta se piše, pa čak i da su sramota za naš kraj. One su se, kao i Rada i Rade, toga najviše i bojale. Od tada ne izlaze iz kuće. Rada je čak i ugasila telefon, a Rade je u bolnici. Sestre će u Srbiji biti još nekoliko dana, a onda se vraćaju u Njemačku, gdje će nastaviti život bez problema i bez ikakvog straha – kazao je izvor.

(Express/Alo)

Originalni tekst