On je odlučio da nastavi sa komponovanjem

Milan Laća Radulović, sin pokojne Marine Tucaković i Aleksandra Radulovića Fute, pronađen je mrtav prije manje od mjesec dana u Izraelu.

Laća je sahranjen 27. decembra na Novom groblju pored majke Marine i brata Miloša. Njegov otac, proslavljeni kompozitor, aranžer i producent Aleksandar Radulović Futa prve dana saznanja da je ostao i bez drugog sina proveo je u svom domu, a sahranu je izdržao stoički i dostojanstveno.

Dok njegovi bliski prijatelji brinu za njega i njegovo stanje, cjelokupna javnost se sve vrijeme pita kako izdržava situaciju u kojoj se našao.

– Naravno da je Futa čovjek od krvi i mesa i da ga je saznanje da je ostao i bez drugog sina slomilo, ipak drži se muški, trezveno razmišlja i ne dozvoljava da apsolutno potone i digne ruke od sebe i života – počinje izvor, i dodaje:

– Svjestan je šta se desilo, ali žali zbog svega onoga lijepog što je moglo da bude, a to nisu dočekali ni njegovi sinovi, Marina, a ni on. Jednom prijatelju koji je prokomentarisao da se u cijeloj situaciji dobro drži, Futa je kratko odgovorio: „Nije meni ovo prvi put.“ Koliko god bilo bolno, Futa je prijatelju izgovorio svoju najveću životnu istinu.

Da muzika kojom se bavio cijelog života u Radulovićevom životu predstavlja i više od poziva, svjedoči izvor koji otkriva da je kompozitor već poslije sahrane uzeo svoju gitaru u ruke.

– Iako su njegovi najbliži saradnici bili pomalo šokirani, Futa ih je bukvalno odmah nakon sahrane okupio, uzeo svoju gitaru i počeo da rasvirava nove melodije. Spas je našao u muzici, što nije ništa čudno, jer je poznato da je muzika tu i kada nam je teško i kada nam je lijepo u životu – objašnjava izvor.

Radulović uprkos tuzi koja ga je zadesila svoj život očigledno živi po stihovima koje je Ani Nikolić napisala njegova supruga Marina, a koje je njegov sin Milan izuzetno volio i često citirao. Oni jednostavno glase: „Život je za žive.“

(express/telegraf)

Originalni tekst