Argentina je prvak sveta u fudbalu, a Lionel Mesi je konačno pokazao svima ko je najbolji igrač na planeti.

foto: EPA-EFE/Ronald Wittek
foto: EPA-EFE/Ronald Wittek

Svetsko prvenstvo u Kataru se završilo, mnogi bi rekli da je ishod sasvim očekivan, međutim Argentina se prilično namučila u finalu sa Francuskom, koja nije uspela da odbrani titulu sa prošlogodišnjeg Mundijala.

Argentinci su fudbalska nacija, cela zemlja je dočekala fudbalere, ali uvek postoji neka negativna strana priče koja može da baci u senku sav uspeh. Najpre je golman Argentine jednim neprimerenim potezom proslavio titulu najboljeg golmana na prvenstvu, a sada je neprijatnost zadesila i Lionela Mesija.

Naime, Mesiju je prilikom slavlja doletela maska nindža kornjače, životinje koja je zbog fizičkog izgleda postala nadimak Mbapea.

Argentinci su na taj način ismejali Francuza, a Mesi je masku uhvatio i nasmejao se, nakon čega je bacio u publiku.

— ESPN FC (@ESPNFC) December 20, 2022

Najbolji fudbaler svih vremena nije želeo da učestvuje u takvom neprijatnom gestu argentinskih navijača i nastavio je da uživa u slavlju.

When Kylian Mbappé was gifted a Ninja Turtle mask for his birthday. 🥷🐢

He might have recently signed the most lucrative contract in football but nothing made him as happy as he is in this video. 😄pic.twitter.com/lfiDVFtyLD

— COPA90 (@Copa90) June 20, 2022

Podsetimo, Kilijan Mbape je jedan od najboljih fudbalera na svetu, a definitino i jedini koji je održao Francusku u finalu čije je prvo poluvreme “prespavala”, dok su u drugom briljirali i borili se do samog kraja.

Originalni tekst