Foto: Maja Ranković/Privatna arhivaUvek je težila novim iskustvima i izazovima i nikada odlazak iz Srbije nije smatrala konačnom odlukom. Maja Ranković, diplomirani inženjer FON-a sa završenim masterom život u inostranstvu započela je odlaskom u Englesku 2006. godine na „work and travel“ programu tokom postdiplomskih studija, u želji da stekne internacionalo iskustvo, usavrši engleski jezik i oproba se u nečem novom.
Život u Londonu kao dvadesetčetvorogodišnjakinja nikada, kaže ona, neće zaboraviti i ne bi ga nikada menjala. Međutim, nakon jedne turističke posete Oslu ostala je u tom gradu da živi i radi do danas. Norveška joj je otvorila neke nove vidike.
„Neko je napisao divnu misao „Postoje dva poklona koje trebamo dati našoj deci, jedan su koreni, a drugi su krila“. Geografska širina nas ne treba nikako ograničavati ni u kakvom pogledu, naučite biti zadovoljni onim što jeste i ceo svet može biti vaš. Svakim korakom ka željenoj unutrašnjoj harmoniji postaje mnogo lakše ići dalje“, ..Original Article