Makedonac Aleksandar Temelkov tokom svog takmičenja u Zvezdama Granda imao je zanimljive nastupe, a posebno se pamti kada ga je Jelana Karleuša podigla u naručje, ali i on nju. Onako mali i simpatični Makedonac na prvu je osvojio srca publike, žirija i gledalaca širom regiona.

Nakon što je za njega završilo takmičenje Temelkov je počeo sa samostalnim nastupima i to mu ide veoma dobro. Nije samo Makedonija centar njegovih nastupa, već i Evropa, ali i Amerika. Mnogobrojni Makedonci sa nestrpljenjem su očekivali njegov dolazak u Ameriku, pa su ga tamo tretirali kao njihovog malog makedonskog princa. A, ni Temelkov im nije ostao dužan pa ih častio pjesmom, a oni njega dolarima.

-Baš mi je bilo dobro, zaradio sam i dosta novca, čak su me htjeli tamo i oženiti sa jednom Amerikankom, ali ja volim Makedonke. Volim sve što je izvorno – rekao nam je Temelkov.

Ovaj mladi i izuzetno talentirani pjevač iza sebe ima već 11 snimljenih pjesma, a najviše ih je na makedonskom jeziku. Uskoro sve to treba da zaokruži svojim prvim samostalnim albumom.

Sa Slavkom Risteskim, autorom njegove pjesme

Kao i svaki mladi čovjek i Temelkov ima snove, želje, ciljeve.

-Dosta toga sam ostvario, a mnogo toga više je ispred mene. Iskren da budem, pa da kažem ovako javno, moja najveća želja je da mi se desi nastup sa Asimom Bajrićem. On je moj idol, a kada bi mi se sa njim desio duet, eto bi bilo nešto specijalno u mom životu – rekao nam je Temelkov.

Na kraju nam je otkrio da za ljeto ima dosta dogovorenih nastupa, a ponajviše će to biti makedonske svadbe.

Sa kompozitorom Slavkom Risteski objavio je novu pjesmu „Iljada vojnici“.

Bato Šišić

Originalni tekst