Prije gotovo deset godina, Tony Cetinski i Željko Joksimović oduševili su publiku zajedničkim duetom “Zabluda,” no idilična saradnja nije dugo trajala.

Nakon zajedničkog dueta, njihovo prijateljstvo počelo se narušavati, a prema pisanju regionalnih medija, sukob između dva poznata muzičara eskalirao je zbog koncerta u Makedoniji. Problemi su nastali kada je Tony najavio Joksimovićevo gostovanje bez da ga je prethodno obavijestio, što je dovelo do prekida njihovih kontakata.

“Toni se dugo pripremao za koncert u Skoplju. Reklama je svuda išla, a na konferenciji za štampu je najavio i Željkov dolazak. Željku je javio tek nakon što je obavijestio publiku. Sreća, pa je Joksimović profesionalac i otišao je zbog ljudi koji ga tamo vole, a i kako bi ispoštovao Tonija, iako on njega nije. Odložio je čak i neke svoje privatne obaveze kako bi ispao korektan”, rekao je tada izvor blizak pjevaču za regionalne medije.

“Niko ne zna šta je zapravo bio problem u Tonijevoj glavi i zašto je bio bijesan. Izgleda da mu nije bila dovoljna jedna duetska pesma koju je Željko otpjevao s njim nego je htio više. Na afterpartiju nije želio progovoriti riječ o Željku, a ni sam Joksimović nije ostao na zabavi. Definitivno je da njihov odnos više nikada neće biti kao prije”, ispričao je izvor tada.

Iz Joksimovićeve PR službe su tada rekli:

“Željko je dobio poziv od Tonija da dođe u Skoplje i otpjeva sa njim pjesmu “Zabluda” što je i učinio. Sve druge informacije ne bismo komentirali”.

U to vrijeme, Tony se suočio i s drugim izazovima. U takmičarskoj emisiji “The Voice”, došlo je do sukoba s Jacquesom Houdekom, koji je gotovo rezultirao fizičkim obračunom. Ovaj incident pokrenuo je novinare emisije Ekskluziva da ga pitaju hoće li tužiti Houdeka, kao i da se osvrne na sukob s Joksimovićem.

“Neću tužiti nikoga, sve je u redu. Nekako, valjda je takva godina. Svi koji se zovu Željko pa tako i dotični, imaju nekakve probleme u glavi koje smo brzo riješili,” izjavio je tada Tony, sugerišući da situacija nije toliko ozbiljna koliko su mediji prenosi.

Iako je priznao da zna “planuti,” Tony je naglasio kako takve situacije brzo zaboravi.

“Volim fer igru, tako da znam nekad planuti, ali to me drži dva-tri dana, nekad dva-tri mjeseca, ali prođe to”, rekao je, pojašnjavajući kako se neke stvari veličaju te kako su odnosi sa Željkom sada korektni i da je najvažnije što je pjesma “Zabluda” odlično prihvaćena u regionu.

“Imali smo i koncert, a onda je došlo do nekih malih nesuglasica. Nismo prekinuli prijateljstvo, ja sam mu čestitao svaku nagradu do sada. Kad se vidimo, zagrlimo se i izljubimo. Možda se ne družimo koliko želimo, ali nismo prekinuli prijateljstvo. Jednostavno, razišli smo se u poslovnom smislu”, otkrio je Toni tada u razgovoru za Večernji list.

(Express / CDM)

Originalni tekst