Pozivamo vas da ovog vikenda posetite Beogradski Dečji Market – najveći porodični i dečji festival na otvorenom, koji će biti održan 25. i 26. maja od 14.00 do 21.00 na Ušću, na platou ispred Muzeja Savremene Umetnosti!

Pripremite se za vikend ispunjen smehom, kreativnošću i beskrajnom zabavom u prelepom ambijentu Ušće Parka. Ovaj događaj je savršena prilika za sve generacije da zajedno uživaju u raznovrsnim aktivnostima, izvrsnoj hrani, sjajnoj muzici i fantastičnoj atmosferi, tokom celog dana.

Više od 70 izlagača

Beogradski Dečji Market okupiće preko 70 izlagača, jedinstvenih rukotvorina, igračaka, dekoracija, hrane, odeće i drugog. Na štandovima ćete imati priliku da pronađete unikatne proizvode umetnika, zanatlija i proizvođača i šansu da otkrijete i podržite talentovane, domaće kreativce.

Radionice za sve uzraste

Za mališane i juniore pripremljeno je mnoštvo zanimljivih radionica koje će ih uvući u svet znanja, kreativnosti i mašte. Bez obzira na to da li vaša deca vole umetnost, nauku ili zanatske radove, Beogradski Dečji Market ima po nešto za svakoga: prirodnjačke radionice, radionice slikanja po uzoru na najveće umetnike sveta, upoznavanje sa domaćim književnim autorima za decu, radionice na engleskom jeziku, heklanje i kumihimo, iscrtavanje medenjaka, izradu mozaik magneta, dizajn kostima, lutaka, maski, učenje osnova robotike i kodiranja, igre svesti i opustanja…

Deca će imati savršenu priliku da kroz igru i zabavu steknu nove, praktične veštine.

Najveća piknik zona u Beogradu

Na najvećoj piknik zoni u gradu, posetioci će moći da probaju različite gastro specijalitete i uživaju u muzici tokom celog dana. DJ Timbe će vas zabavljati u subotu, dok će DJ Iron preuzeti binu u nedelju, obezbeđujući sjajnu atmosferu za celu porodicu. Ponesite svoje ćebence ili pozajmite jedno na licu mesta, udobno se smestite i uživajte u ukusnoj hrani i piću dok deca istražuju sve čarolije koje Beogradski Dečji Market nudi.

Predstave i umetnički nastupi

Ne propustite priliku da zajedno sa vašim mališanima uživate u pozorišnim predstavama i muzičkim nastupima posebno pripremljenim za njih. Bogata ponuda programa na glavnoj bini, garantuje da će svi posetioci, od najmlađih do najstarijih, pronaći nešto u čemu će uživati:

  • Predstava „Sakupljaj svoju ambalažu i nosi na reciklažu“, – Powered by SEKOPAK – koja na interaktivan način, kroz pesmu i diskusiju Bode Ninkovića, Jovice Tišme i Mirjane Trebinjac sa najmlađima, budi svest dece o reciklaži i zaštiti životne sredine otvara program prvog dana festivala u 16.00 h.
  • Music Art Project, koji pruža deci  kreativno i organizovano vreme van ulica i da u bezbednom i inspirativnom okruženju kroz bogato muzičko iskustvo istražuju svoj potencijal, predstavlja dečji i omladinskih orkestar i hor „Muzika nade“, koji će izvodeći program “Ritam života” nastupiti u nedelju, drugog dana festivala, od 16.00 h.
  • Dečji ansambl narodnih igara i narodni orkestar KUD Talija nastupa i u subotu i u nedelju od 17.00 h.
  • Hor OŠ Kneginja Milica, pod dirigentskim vođstvom Tamare Popović i Milene Miladinović, možete da čujete od 18.00 h oba dana festivala.
  • Lutkarsko pozorište Pinokio – lutkarska predstava „Neposlušni Ćira“ na programu je oba dana vikenda od 19.00 h.

Ovog vikenda provedite dva nezaboravna dana ispunjena raznovrsnim aktivnostima, kreativnošću i zabavom.

Pridružite nam se i obogatite svoje porodične uspomene na Beogradskom dečjem marketu. Vidimo se na Ušću 25. i 26. maja od 14:00 do 21:00!

Organizatori: Udruženje Beogradski festivali i Udruženje Najjači Ukusi Srbije

Pokrovitelj: Opština Novi Beograd

Beogradski dečji market

Ušće 25 – 26. maja 2024

Program:

  • Izlagači: Dizajn, zanatstvo, nauka, gastronomija.
  • Radionice za juniore: Prirodnjačke radionice, slikanje po uzoru na slavne slikare, književna radionica o Dušku Radoviću i Miki Antiću, radionica na engleskom jeziku, heklanje i kumihimo, kreativno iscrtavanje medenjaka, kreiranje mozaik magneta za decu, lego robotika, dizajn kostima, igre svesti, opuštanja, istezanja, tehnike disanja, vizualizacije, pravljenje maski za lice, pravljenje lutaka…
  • Muzika uživo: Subota, 25. maj: DJ Timbe; Nedelja, 26. maj: DJ Iron.
  • Predstave i muzički program na glavnoj bini

Organizatori: Udruženje Beogradski festivali i Udruženje Najjači Ukusi Srbije
Pokrovitelj: Opština Novi Beograd
Prijatelji događaja: Rosa, Sekopak, Barrel House

Post Views: 31

Originalni tekst