Gubitak djeteta najveća je tragedija koja se jednoj majci može dogoditi, a jedna od onih koja je to preživjela je glumica Mia Farou. Ona je dočekala duboku starost tugujući za troje djece koje je sahranila.

Život Mije Farou bio je izuzetno težak, a obilježili su ga brojni skandali, kao i tragedije. Uprkos svim nedaćama koje su je zadesile, hrabra glumica je smogla snage da nastavi dalje.

Naime, Mia se prvi put sa tragedijom suočila kada joj je kćerka Tam preminula u 17. godini zbog predoziranja ljekovima za glavobolju. Potom je izgubila i drugu kćerku.

-Lark je umrla u 35. godini od komplikacija HIV/ADIS virusa, koji joj je partner prenio. Uprkos svojoj bolesti, živjela je plodonosno i sa puno ljubavi sa djecom i dugogodišnjim partnerom. Umrla je za Božić u naručju svog partnera – rekla je Mia jednom prilikom.

Iako se čini da tragedija nije mogla biti veća, glumica je ponovo doživjela novi udarac kada je njen sin Tadej izvršio samoubistvo. Sin Mije Ferou raskinuo je vezu sa svojom vjerenicom što je teško podnio, te su umjesto vijesti o vjenčanju stigle vijesti o njegovoj smrti.

-Ovo su neopisive tragedije – rekla je Ferou jednom prilikom za gubitak svoje djece.

Uprkos neopisivom bolu koji je pretrpjela, Mia Ferou smrt djece uspjela je da na neki način prebrodi kao ambasadorka UNICEF-a gdje je inspirisala mnoge i oplemenila živote mladih ljudi, pa je sebe ponosno nazivala majkom 14 djece i bakom 16 unučadi, piše Stil.rs.

Originalni tekst