Frizura koja vizuelno podmlađuje, urbana je, interesantna i – uglavnom na listi najružnijih u istoriji! Upravo je to izbor mlade glumice o čijem se stilu uvek priča.

foto: EPA-EFE/FILIP SINGER
foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

U Berlinu je juče otvoren 73. Međunarodni filmski festival Berlinale, koji i ove godine okuplja neka od najznačajnijih imena u svetu filma.


U konkurenciji za Zlatnog medveda biće 19 filmova, a među njima je i “Supermoć” Šona Pena, koji govori o situaciji u ratom zahvaćenoj Ukrajini.


Ove godine je na čelu žirija američka glumica Kristen Stjuart, inače najmlađa u predsednica u istoriji Berlinala. Zvezda filma “Spenser” poznata je kao neko ko ume stilom da skrene pažnju na sebe i zaštitno je lice francuske modne kuće Chanel, ali je njeno izdanje za svečano otvaranje Festivala na većini modnih portala proglašeno – promašajem večeri.


Berlinski festival počeo je juče premijerom filma “Ona je došla meni”, a Kristen Stjuart je među prvima prošetala crvenim tepihom. Za to je odabrala haute couture kreaciju brenda Chanel iz kolekcije za proleće 2023, a reč je o kreaciji balskog kroja.

Kristen je nosila izvezeni steznik sa cvetnim motivima i šljokicama preko čipkastog korseta i raskošne suknje od više slojeva tila. Sve je kombinovala sa crno-belim čizmama i, uopšte, ostavila loš utisak, ali ništa nije u poređenju s njenom novom frizurom.

Kristen Stjuart spremna je za ulogu predsednice žirija Berlinala
Kristen Stjuart spremna je za ulogu predsednice žirija Berlinalafoto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Kako smo imali priliku da vidimo i na ranijim konferencijama za đtampu u Berlinu, Kristen Stjuart sada ima “fudbalerku”, ozloglašenu frizuru koja svako malo pokušava da se vrati u modu.

Glumičina koja je ošišana stepenasto, ali tako da je napred izuzetno kratka i pada u tankim bičevima do dna vrata.


Poslednji put su poznati pokušali da nam vrate “fudbalerku” 2021. godine, kada se tako ošišala Majli Sajrus, koja se godinama vraća ovoj frizuri i pokušava da je nametne kao trend.


Nosile su je i zvezda “Igre prestola” Mejsi Vilijams, zatim pevačica Rijana, manekenka Kara Delevinj, glumica Zendeja…

— Fenty Cop (@FentyCop) November 18, 2020

Kako eksperti objašnjavaju, reč je o frizuri koja se lako oblikuje i praktična je jer ne zahteva prečeste odlaske frizeru, što je tokom pandemije umelo da bude problem ženama koje su navikle da se često počaste posetom salonu.

Nobody can rock the mullet like miley cyrus pic.twitter.com/8wZ5lAlpF7

— Ela💐 (@twinklemileyc) July 9, 2022

Ova kultna frizura koja podrazumeva kosu kratko ošišanu napred i sa strane i dužu pozadi izvesno vreme se vezivala samo za muškarce, ali je osvojila i žene.

Originalni tekst