Collapse bend je jedan od najpopularnijih bh. bendova. Sainjavaju ga 4 momka, Rusmir Tahirovi koji je zaduen za klavijaturu, Mirza Ibrahimovi bubnjar, Vahid Osmanovi bas gitara i frontmen benda Elmir Hodi pjeva.

Oni su ekskluzivno govorili za Express o novim pjesmama, albumu te duetu s Halidom Beliem o kojem se ovih dana mnogo govori.

  • Pripremamo album, a na proljee izlazi singl. Imamo trenutno pet pjesama za album kojima smo tekst i muziku mi radili, pa vidjet emo kako e nas vrijeme posluiti i hoemo li uspjeti izbaciti album ili emo singl po singl izbacivati. Zato to su to nae pjesme biti e malo drugaije i jedva ekamo reakciju publike rekli su.

U posljednje vrijeme se govorilo o duetu upravo izmeu Collapsa i Halida Belia, a oni su na to rekli:

  • Ima tu neto i moda bude. Ne moemo jo nita rei, ali u kontaktu smo stalno. Poslije covera Snjegovi hladni sam dobio poziv od Halida da se upoznamo i tako je poelo sve rekli su.

Oni su nevjerovatnom brzinom dosegli svoju popularnost te danas svaki njihov nastup bude ispunjen publikom koja uiva u njihovim pjesmama i atmosferi.

  • U zadnje vrijeme smo stalni gosti u Sarajevu. Mislim sve to ima restorana i klubova da smo obili. Ovdje nas ba raja gotivi rekli su.

Oni su izbacili nekoliko svojih pjesama koje su postale veliki hitovi, a otkrili su koja je to njihova najdraa pjesma te koju publika najvie voli i naruuje.

  • Pjesmu eherzado najvie trai publika, ali Neprealjena je nama najdraa kazali su iz grupe Collapse.

U 2024. godini ih oekuje mnogo nastupa, kako su nam rekli, ali pored toga su otkrili koliko im imponuje to na njihovim nastupima najvei dio publike sainjavaju ene.

  • To je ljepi dio publike. Svaki normalan mukarac bi uivao u tome, ali to svakako donosi i muku publiku. Kada dou ene, doi e i mukarci. Svakako nama je drai dio publike enski.

(S. ENGI / Express)

Originalni tekst