O fenomenu sređivanja, odabiru toaleta i modnih dodataka razgovarali smo s Aminom Efendić, jednom od najpopularnijih bh. influenserica. Na koji način ona bira asesoare, koliko vremena posvećuje spremanju, na koji način iskazuje svoju individualnost te kako svečani asesoar iskoristiti sa stilom, Amina je s radošću podijelila s nama.

Šta su za Vas modni asesoari i bez kojih ne možete zamisliti dan?

– Uvijek nosim naušnice i narukvicu. Ništa što je mnogo upadljivo, već je diskretno i slaže se uz sve. Volim vidjeti i kada neko nosi prsten/prstenje, ali ja nisam još stvorila tu naviku, s obzirom na to da mi smeta kada krenem nešto raditi. Tako da ga stalno skidam i gubim.

Koji je, ipak, omiljeni asesoar?

– Moj omiljeni asesoar su sitne naušnice s bijelim detaljem koje mi je mama poklonila za rođendan. Osim toga, nešto na šta najviše obraćam pažnju su, definitivno, torbe.

Da li danas tetovaže spadaju u modni asesoar?

– Lično sam radila tetovaže sa značenjem, ali bih rekla da svakako spadaju i u asesoar, jer, kada se vide u sklopu nekog stajlinga, zaista daju poseban pečat.

Koji modni stil Vi najviše preferirate?

– Što se tiče stila, preferiram elegantno s dozom modernog „street stylea“. Poprilično jednostavni komadi, jer, kako kažu, manje je više!

Kako usklađujete svečane asesoare, možete li nam otkriti tajnu? Koji je najbolji odabir?

– Ukoliko je u pitanju neka jednostavnija kombinacija, onda nastojim to upotpuniti asesoarima. Za dosta prilika sam uzimala neke jednostavne haljine te bih stavljala velike naušnice i prstenje ili možda neki efektan lančić. Ukoliko je riječ o nekoj kombinaciji koja je efektna sama po sebi, onda uzimam jednostavan i sveden nakit. Torbica mi je uvijek veoma bitan dio stajlinga, kako u dnevnim tako i u večernjim varijantama. Samo što za dnevne varijante najviše gledam praktičnost, a za večernju to većinom bude neka manja torba.

Novčanici i torbe su odličan pokazatelj stila i ukusa, pa je zato važno obratiti pažnju pri njihovom izboru, da li i Vi vodite računa o tome?

– Kažu da crveni novčanik donosi sreću, ne znam da li je praznovjerje, ali, eto, ja imam crveni. Veoma je elegantan. Mislim da ja najviše vodim računa o torbicama, čak bih rekla da najviše i uživam u njihovoj kupovini.

Ko je, po Vama, najbolje obučena javna osoba u regiji, s posebnim osvrtom na modni dodatak a ko od svjetskih zvijezda to najbolje ukombinuje?

-Na našim prostorima ja mnogo volim stil Erne Saljević, elegantna, a opet urbana i moderna! Što se tiče strane scene, definitivno najviše pratim Hailey Bieber.

Kada je riječ o modnim dodacima kada će na ruci Amine Efendić zasijati asesoar posebne simbolike?

-Kada za to bude pravo vrijeme!

Dž. H. M.

Originalni tekst