Izolovan od ljudi i sveta, ali i drugih zatvorenika, smrt u podzemnoj staklenoj ćeliji čeka Robert Modsli, jedan od najopasnijih serijskih ubica u Ujedinjenom Kraljevstvu prozvan ‘ubicom pedofila’.

Prošle nedelje mu je, kako saznaje Dejli mejl, odbijena molba da živi zajedno s drugim zatvorenicima jer je proglašen preopasnim da se meša sa zatvorenicima i čuvarima.

Ubica se na ovu odluku žalio, jer je želeo da Božić provede okružen ljudima.

– Ali, odgovorili su da je to poslednji put da mu je rečeno – ne. Kad si tako dugo sam to utiče na čoveka. On nije u dobrom stanju i opasno je rizikovati ono što bi mogao da učini – rekao je za strane medije izvor upućen u slučaj.

Modsli sada mora da provede ostatak svojih dana u ćeliji, koja je napravljena posebno za njega 1983. godine i zaštićena neprobojnim staklom.

Svakog dana tamo provodi 23 sata, spavajući na betonskoj ploči te koristi toalet i lavabo koji su pričvršćeni za pod.

Njegova priča godinama intrigira javnost i medije. Modsli iz Liverpula prvi put je ubio kad je imao samo 21 godinu i to Džona Farela nakon što mu je pokazao slike dece koju je seksualno zlostavljao.

Predao se policiji i proglašen je nesposobnim za suđenje, te je poslat u bolnicu Broadmor, dom nekih od najnasilnijih zatvorenika u Britaniji.

No, tamo je nastavio sa svojom osvetničkom misijom. Nakon nekoliko godina provedenih iza rešetaka, Modsli i njegov kolega zatvorenik Dejvid Čizman zatvoreni su u ćeliju sa zlostavljačem dece Dejvidom Fransisom kojeg su potom mučili do smrti te njegovo telo obesili da ga zatvorski čuvari vide.

Modsli je osuđen za ubistvo iz nehata i poslat u zatvorsku bolnicu Vejkfild.

Godine 1978. Modsli je zadavio i izbo Salnija Darvuda, koji je zatvoren jer je ubio svoju ženu.

Sakrio je Darvudovo telo ispod kreveta pre nego što se ušunjao u ćeliju pedofila Bila Robertsa, koji je seksualno zlostavljao devojčicu od sedam godina.

Ubio je i Robertsa, izrezao mu lobanju improvizovanim bodežom i razbio mu glavu o zid.

Kasnije je osuđen na doživotni zatvor uz preporuku da nikada ne bude pušten.

Evo zašto postupak za pedofiliju u slučaju Palma treba voditi u Beogradu

Original Article