U noći između subote na nedelju, u Berlinu, gde se održava završni turnir, tzv. „F4“, Evrolige, došlo je velike tuče između navijača Panatinaikosa i Olimpijakosa, posle koje. kako su javili pojedini grčki mediji – i jedan Srbin, sa teškim povredama, opasnim po život, završio u bolnici. Ipak, najnovije informacije glase da je on – bolje.

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ ИЗ БЕРЛИНА: Ево како је Србин који је тешко повређен у масовној тучи хулигана (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, u pomenutim sukobima povređeno je najmanje 12 osoba, od kojih dve teže, a jedna je u kritičnom stanju.

Za nju se navodilo da je u pitanju „Srbin, koji se tukao na strani navijača Olimpijakosa“, te se dodavalo „da mu se lekari bore za život jer je zadobio teške telesne povrede u pomenutom obračunu“.

Međutim, grčki portal Sport24, čiji je novinar otišao do berlinske bolnice i raspitao se za stanje povređenih, u nedelju oko podneva javio je sledeće:

„Sport24 je bio u bolnici gde su pregledani, a potom pojedini povređeni i zadržani, učesnici krvavog incidenta. Srpski navijač je takođe u toj ustanovi, njegovo zdravstveno stanje je ozbiljno, ali je ‘umakao’ opasnosti koja ga je držala u stanju kritičnom po život“.

Podsetimo, policija je imala mnogo problema kako bi situaciju stavila pod kontrolu, a i ne čudi – više stotina huligana se, pod okriljem noći, sukobilo na dve lokacije u Belrinu.

Do brutalnih obračuna došlo je najpre na metro stanici. Navodno, inicirali su ga navijači Olimpijakosa koji su napravili „sačekušu“ svojim najvećim, gradskim rivalia iz Atine – „zeleni“ su se, naime, vraćali iz jednog lokala gde su gledali meč finala Kupa Grčke između Panatinaikosa i Arisa. Napadači su, pritom, koristili motke, štangle, palice za bejzbol…

Drugi okršaj desio se u hotelu, gde je takođe zabeležen fizički sukob dve grupe ratobornih mladića.

Snimak tuče – juriš na metro stanicu (VIDEO)

Evo i snimaka iz Berlina, na kojima se vide počeci sukoba, odnosno juriš napada, kao i dolazak brojnih interventnih jedinica policije:

Podsetimo, Panatinaikos je u petak prošao u finale „fajnal fora“ elitnog takmičenja i od 20 časova će igrati protiv Real Madrida za titulu prvaka Evrope u košarci.

Prethodno, od 17 časova će Olimpijakos i Fenerbahče odigrati utakmicu za treće mesto.

Grčki mediji javljaju da se tokom dana očekuje dolazak dodatnih 5.000 navijača „PAO“-a u Berlin, što samo može da pogorša ionako veoma napetu situaciju u tom nemačkom gradu, imajući u vidu da su tamo i dalje velike grupe pristalice atinskih crveno-belih.

BONUS VIDEO: VELIKI PEH: Ovako se Nikola Topić povredio na večitom derbiju Zvezda – Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst