Melisa je u julu 2021. pokrenula sudski proces protiv svog oca i upustila se u preuzimanje starateljstva nad svojom mlađom, tada 17-godišnjom, sestrom. Razlog koji se krije iza svega je prilično šokantan – naime, glumica je kao tinejdžerka bila žrtva seksualnog zlostavljanja upravo od strane svog oca, a želela je da njena sestra ne doživi istu sudbinu.

Umorna sam od života u kome se pravim kao da se ništa nije dogodilo. Jedva sam preživela svoje detinjstvo. Moja majka mi nije verovala. Rekla mi je: “Ne idi u policiju, oni će ti zatvoriti oca, pa će ga osloboditi, a on će te ubiti – obelodanila je slavna lepotica tužnu istinu.

Melisina majka je zaista javno priznala da nije verovala ćerkinim navodima: “Moja ćerka mi je pre dve godine saopštila da ju je otac zlostavljao, ali ja nisam verovala u to jer ja to nisam videla. Na kraju sam ga jednog jutra zatekla pored ćerke.

Ona je dobila ogromnu podršku turske javnosti, a čak je pokrenut i hešteg #MelisaDöngelYalnızDeğildir (Melisa Dongel nije sama). No, to nije promenilo prošlost – ova Turkinja je godinama išla na psihoterapiju kako bi uspela da se nosi sa traumama.

U kući je uvek bilo nasilja. Udarao nas je i šamarao zbog svake sitnice. Slomio mi je ruku samo jer sam otišla u park sa drugaricom – ispričala je Melisa i dodala da je zlostavljanje počelo još u srednjoj školi, ali da nije mogla ranije da reaguje i kaže šta se dešava iz straha:

Nisam mogla da ispričam, jer mi je otac konstantno pretio da će doći kraj mojoj glumačkoj karijeri i da mi neće dati da idem u školu. Čak sam pokušala da se ubijem. Ne sećam se koliko puta sam bila hospitalizovana. Onda sam zažalila i upitala se: ‘Zašto to radim sebi?’ Ali, nisam mogla da pomognem sama sebi.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama

Originalni tekst