PREDSEDNICA američkog Univerziteta Harvard Klodin Gej podnela je danas ostavku nakon velikog broja kontroverzi koje su pratile njen kratkotrajni mandat, objavio je list „Harvard Krimson“ (Harvard Crimson).

НАЈКРАЋИ МАНДАТ У ИСТОРИЈИ ХАРВАРДА: Председница универзитета поднела оставку

Foto Tanjug/AP

-Teška srca, ali i uz veliku ljubav prema Harvardu, saopštavam da ću se povući povući sa mesta predsednika, navela je Gej, koja je bila prva žena i Afroamerikanka na čelu Harvarda.

Njen mandat je najkraći mandat predsednika Harvarda u istoriji tog univerziteta od njegovog osnivanja 1636. godine, s obzirom na to da je na funkciji provela šest meseci i dva dana.

Gej je podnela ostavku usled velikog broja optužbi na njen račun za plagijarizam i sumnji u njenu sposobnost da odgovori na antisemitizam na kampusu.

Ostavka predsednice jednog od najeminentnijih univerziteta u SAD dolazi samo tri nedelje nakon što su čelnici Harvarda pružili jednoglasnu podršku Klodin Gej.

ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora - Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora – Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

PUNIH 90 dana prošlo je od tragedije u Banjskoj, 24. septembra, kada su u sukobu sa takozvanom kosovskom policijom stradala trojica Srba – Stefan Nedeljković (31) iz Zvečana, Igor Milenković (50) i Bojan Mijailović (30) iz Leposavića. Stefan, Igor i Bojan sahranjeni su nakon šest dana agonije kroz koje su prošle njihove porodice. Međutim, njihova agonija tog dana nije završena – tri meseca kasnije, oni i dalje ne znaju kako su stradali njihovi najmiliji – rezultata obdukcije ubijenih Srba još uvek nema, a nema ni naznaka da će ih uskoro biti.

27. 12. 2023. u 07: 00

Originalni tekst