Kompanija Adidas odlučila je da privremeno zatvori svoje prodavnice širom Rusije, kao i da suspenduje mogućnost kupovine preko interneta za građane ove države.

Ovaj nemački sportski brend pridružio se kompanijama Najk i Puma koje su takođe prekinuli ekonomske aktivnosti na tlu Rusije, nakon što je započeo napad na Ukrajinu. Popularnost Adidasa u Rusiji je izuzetna, pa je ovakva odluka privukla ogromnu pažnju u ondašnjoj javnosti, kao i po društvenim mrežama.

Ona stupa na snagu samo nekoliko dana nakon što je Adidas suspendovao saradnju sa Fudbalskim savezom Rusije.

rusija adidas
Foto: Getty images

Iz Adidasa je objavljeno kako su donirali milion evra za izbegličke i dečije humanitarne organizacije, kao i garderobu za globalnu mrežu pomoći koja je aktivirana za izbegle iz Ukrajine.

Podatak da, od ukupnog broja ekspozitura širom sveta, njih 2.168, Adidas samo u Rusiji ima gotovo 500 radnji, dovoljno govori o popularnosti brenda u ovoj državi, kao i kakav će ekonomski gubitak to značiti za ovu nemačku kompaniju ukoliko se situacija drastično ne promeni u bliskom periodu.

foto2
Foto: storyfox.ru

Valja naglasiti da odluka o suspenziji svih aktivnosti na tlu Rusije ne znači da će to odmah osetiti radnici, ruski državljani zaposleni u ovoj korporaciji.

adidas
Foto: randomvisionsmd/Twitter

Odlučeno je da će svim zaposlenima redovno stizati plate za vreme suspenzije njihovih radnji, ali nije precizirano do kada i sa kojim rokom će ovakvu meru kompanija moći da toleriše i ekonomski podnese.

Izvor: 9gag.com

Rusija spremna da zatvori gasovod ka Evropi, upozorili na „katastrofalne posledice“

Original Article