Novak Đoković i Rafael Nadal sastali su se u drugom kolu Olimpijskih igara „Pariz 2024“, a konačan rezultat, naravno, oduševio je srpskog asa.

НАДАЛ МУ ОВО НЕЋЕ ЗАБОРАВИТИ! Ево шта је Новак Ђоковић рекао након што је декласирао Рафу на Олимпијским играма!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Podsetimo, Novak Đoković je na fantastičan način pobedio Nadala i prošao u osminu finala olimpijskog turnira.

Nedugo potom, na Centralnom terenu teniskog kompleksa Rolan Garosa, grend slema koji je Rafael Nadal osvajao čak 14 puta, Nole je zastao da da izjavu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

I, njegova prva reakcija glasila je:

– Moralo je da se iskomplikuje malo. Tako to biva na našim mečevima, naročito na velikim turnirima. Na ovom terenu smo mnogo puta igrali, on ovde ima daleko bolji učinak, mislim i u Parizu i na šljaci. Ali, u poslednje četiri… možda pet godina, uspevao sam da pronađem, da tako kažem, rešenja za njega na šljaci. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

A onda, džentlmenski – odavanje priznanja „kralju šljake“, i to izjavom da nije mogao da pruži svoj maksimum, jer se nije u potpunosti oporavio od zdravstvenih tegoba:

– Nas dvojica nismo igrali dve godine, jer je on bio dosta povređen, a to se i videlo danas na terenu. Mislim tu na njegovu kretnju. Inače, kada je bio „na loptici“, udarao ju je odlično. Jako je opasan. Naravno, publika se umešala, podržala ga, vratila ga u život, a ja sam se povukao malo. Počeo malo da sumnjam u svoje udarce, možda, i dozvolio njemu da preuzme poziciju na terenu. To je rezultovalo izjednačenju u drugom setu. Međutim, taj presudan, pretpostavljam, gem bio je deveti, poslednji gem sa starim lopticama, kada sam ga i „brejknuo“. Znao sam da ću posle doći na ovu (drugu) stranu, sa novim lopticama, pa ako ga „brejknem“, čak i serviranjem „protiv“ vetra, ukoliko pronađem dobre servise, mogu da pobedim. Sve u svemu, osim ta četiri gema posle 4:0, igrao sam savršen meč i mnogo sam zadovoljan igrom – rekao je Novak Đoković.

Osvrnuo se i na činjenicu da Nadala dugo nije bilo u najjačoj konkurenciji, što je olakšavalo put ka završnicama turnira:

– Naravno da je rasterećenje, olakšanje kada nemate njega na putu, pogotovo kada je u pitanju šljaka na Rolan Garosu. A opet, kada sam video žreb (za Olimpijske igre), znao sam da će biti težak meč i za njega i za mene. Ali bio sam spreman. Stvarno spreman. Pred olimpijadu sam trenirao jako dobro. Prvi meč sam odigrao, imao dovoljno vremena da se pripremim za Nadala, i to je i sam rezultat i moja igra danas na terenu pokazala – zaključio je Novak u izjavi za Radio-televiziju Srbije. 

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima – pratite na posebnoj stranici portala „Novosti“ posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Gužve na Rolan Garosu, svi hitaju da vide Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst