Načelnik SBPOK: Tokom pretresa lokacija povezanih s Belivukovom grupom pronađeni oružje, narkotici i drugi tragovi

Policija će nastaviti dalji rad na prikupljanju dokaza protiv organizovane kriminalne grupe koju je predvodio Veljko Belivuk, ali i svih drugih kriminalnih grupa koje ugrožavaju bezbednost građana, rekao je vršilac dužnosti načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova Ninoslav Cmolić,

Pretres i hapšenja na stadionu Parizana, 4.2.2021.Blokiran i stadion Zvezde / Foto: Srđan Ilić
Pretres i hapšenja na stadionu Parizana, 4.2.2021.Blokiran i stadion Zvezde / Foto: Srđan Ilić

„Svi koji su uhapšeni u jučerašnjoj akciji privedeni su u Tužilaštvo za organizovani kriminal i sledi dalji rad, pretresi na drugim lokacijama, hapšenje novih lica, a pored ove nastavićemo i sa novim akcijama i dokazaćemo da niko nije jači od države. Spremni smo na sve da zaštitimo bezbednost građana“, rekao je Cmolić na televiziji Pink, a prenosi MUP.

Prema njegovim rečima, jučerašnja akcija hapšenja 19 osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe počinili više teških krivičnih dela, trgovinu narkoticima, iznude, ucene, ubistva i sakaćenja ljudi, planirana je u saradnji sa Bezbednosno–informativnom agencijom i Tužilaštvom za organizovani kriminal duži vremenski period.

„Cilj nam je bio da prikupimo validne materijalne dokaze kako bi lica koja su juče uhapšena sklonili s ulice na duži vremenski period. Radimo na tome da dokažemo ulogu svakog pojedinca u okviru organizovane kriminalne grupe, da prikupimo što više materijalnih dokaza, olakšamo posao tužilaštvu i da obezbedimo dovoljno dokaza da presude ne bi pale na sudu“, rekao je Cmolić.

Prema njegovim rečima, ova kriminalna grupa, koju je pored Belivuka predvodio i osumnjičeni Marko Miljković, bila je dobro organizovana i krila se iza navijačke frakcije Partizana koju je predvodio Belivuk, odranije poznat policiji.

Vučić na pitanja Insajdera: Nadležni proveravaju povezanost Veljka Belivuka sa državnim strukturama (VIDEO)

Cmolić je istakao da ovde nije reč o navijačima već o kriminalcima i dodao da je prilikom pretresa na više lokacija u Srbiji, od kojih su neke bile prostorije date na korišćenje pripadnicima ove grupe na stadionu Partizana, policija između ostalog pronašla narkotike, oružje, kao i materijalne i biološke tragove, bitne za dalju istragu.

V. d. načelnika SBPOК-a je istakao da u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa policija ima punu podršku Vlade i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, “bez koje ne bismo mogli da izguramo sve ovo i pošaljemo poruku da niko nije jači od države, da ćemo sve kriminalce procesuirati i hapsiti“.

MUP je juče saopštio da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili ukupno 19 osoba osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo i otmica. Među njima su i Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Kako su pojedini mediji preneli, među 30 lokacija koje je policija pretresla bio je i prostor u sklopu Partizanovog stadiona.

Belivuk i ostali trebalo bi danas da budu saslušani u Specijalnom sudu u Beogradu.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article