Danas Onlinedanas 08:41

Načelnik Generalštaba prisustvovao sa saradnicima jutarnjoj vaskrsnoj službi i liturgiji u manastiru Studenica 1Foto: Ministarstvo odbrane

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovao je, sa saradnicima, jutarnjoj vaskrsnoj službi i liturgiji u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice u manastiru Studenica.

General Mojsilović je potom razgovarao sa igumanom manastira arhimandritom Tihonom i monasima. On im je zahvalio na ukazanoj dobrodošlici i gostoprimstvu i izrazio zadovoljstvo što je bio u prilici da Vaskrs provede u jednom od najstarijih i najuglednijih srpskih manastira.

Bratstvu manastira, u kom su molitve za srpski rod uznosili Sveti Sava i njegov otac Sveti Simeon, načelnik Generalštaba poželeo je dobro zdravlje, ističući da njihov nesalomivi duh i nesebična ljubav prema duhovnoj službi predstavljaju primer i nadahnuće pripadnicima Vojske Srbije da i dalje hrabro i požrtvovano služe svojoj otadžbini Srbiji.

Svim pripadnicima Vojske Srbije i građanima Republike Srbije koji slave Vaskrs, načelnik Generaštaba je iz Studenice uputio iskrene i srdačne čestitke, uz želje za dobro zdravlje, prosperitet, ličnu i porodičnu sreću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.

Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.

– Maja Nikolić, TV novinarka

Originalni tekst