BEOGRAD, 27. septembar 2021, (Njuz) – Ministar policije Aleksandar Vulin više nije dužan tetki iz Kanade 205.000 evra, koliko su on i njegova supruga pozajmili za kupovinu stana.

Kako Njuz saznaje, tetka iz Kanade je Vulinu oprostila dug nakon što ju je to zamolilo lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Jednog jutra predsednik se obratio svojim saradnicima sa molbom da mu nađu broj telefona Vulinove tetke iz Kanade, ali da nikako taj broj ne traže od samog Vulina. Nakon što je dobio broj, pozvao ju je i, kako samo to on ume, zamolio ju je da oprosti dug njegovom saradniku. ‘Predsednička se ne poriče i ja ću to uraditi’, odgovorila mu je tetka iz Kanade i otprostila Aleksandru Vulinu dug – prenosi izvor Njuza.

Redakcija Njuza je pokušala da kontaktira tetku iz Kanade kako bismo dobili više informacija, ali jedino što smo čuli od nje pre nego što nam je spustila slušalicu bilo je: “Predsednička se ne poriče!”

Komentar smo zatražili i od samog ministra Vulina. On u prvi mah nije želeo ništa da kaže ovim povodom, ali smo na kraju uspeli da dobijemo kratku izjavu.

– Sagledavajući sve činjenice, ja sam prihvatio tetkinu odluku da mi otpiše dug, odnosno da ne moram da joj vratim 205.000 evra. Moram reći da je ovo u neku ruku moj lični poraz jer sam baš počeo da skupljam pare za vraćanje prve rate i ja ću snositi posledice, ali će sada svi drugi morati da potraže neki drugi razlog da mi nešto prebacuju – naveo je Vulin u pisanom odgovoru redakciji Njuza.

Bane Grković

The post Na Vučićevu molbu tetka iz Kanade otpisala dug Vulinu appeared first on Njuz.net.

Original Article