Foto “Evropa sad”

(Beta) – Uprava policije saopštila je da je večeras na Cetinju, oko 50 okupljenih građana pokušalo da spreči predsedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića da uđe u objekat u kojem je trebalo da bude održana njegova konvencija.

Iz Uprave policije rekli su da je uoči skupa došlo do guranja mase, a teže posledice sprečila je policija i omogućila da konvencija bude održana.

“U odnosu na pomenuto policija preduzima mere i radnje iz svoje nadležnosti, izvršiće uvid u materijal sa video nadzora. Sa događajem će biti upoznat tužilac. Ceniće se eventualno postojanje krivične ili prekršajne odgovornosti lica”, rekli su iz Uprave policije.

Milatović se oglasio na Tviteru nakon današnjeg incidenta prilikom njegovog dolaska na tribinu na Cetinju.

“Milo Đukanović ne može zaustaviti slobodne građane i građanke Crne Gore u našoj nameri da ovu zemlju istrgnemo iz njegovih ruku i zauvek je trasiramo na put pravde, jednakosti i pomirenja”, poručio je Milatović na Tviteru.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović oštro je osudio napad na Milatovića na Cetinju.

Abazović je pozvao nadležne da hitno reaguju i procesuiraju odgovorne.

Demokratska partija socijalista (DPS) oštro je osudila inicident i pozvala na smirivanje strasti u predstojećoj kampanji.

“Razumemo gnev građana prestonice, ali ni u jednoj situaciji nasilje nije rešenje, te pozivamo sve da svoje političke stavove iskazuju nenasilno i tamo gde to treba raditi – na biralištima 19. marta”, poručio je portparol i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić.

Originalni tekst