Izvanredna dela Milića od Mačve na izložbi „Nebeski Milić“ ovog vikenda u Domu Jevrema Grujića oživeće najlepše melodije koje će izvesti čuvena konceptualna umetnica Simonida Stanković, ćerka Milića od Mačve i jedinstvena Jana Rančić

Bogat prateći program prati izložbu Milića od Mačve u Domu Jevrema Grujića koja je po drugi put produžena do 26. maja, a ovog vikenda pratiće je čak 2 koncerta.

26. aprila sa početkom u 20.30 časova održaće se koncert „Balkanski salon – Tajni vrt“ mlade umetnice Jane Rančić uz klavirsku pratnju. Projekat „Balkanski salon“ posvećen je očuvanju i promociji balaknske tradicije i muzike. Repertoar je baziran na staroj balkanskoj gradskoj pesmi. Svaku pesmu sastav tretira upravo kao mali pozorišni komad.

Jana Rančić je vokalna solistkinja i kompozitor. Kao kompozitor delovala je na polju pozorišne muzike u Narodnom pozorištu, a kao vokalna solistkinja nastupala je na svim većim scenama u Beogradu. A što se i po projektu „Balkanski salon“ vidi, jedna od pasija joj je istraživanje, proučavanje i promovisanje balkanske muzičke tradicije.

28. aprila sa početkom u 20.00 časova kroz „Čarobni svet ruske pesme“ vodi vas ćerka Milića od Mačve, vokalna solistkinja i narodna konceptualna umetnica – Simonida Stanković uz pratnju poznatog prvog bajana Rusije Aleksejom Mikitenjkom, uz specijalne goste.

Simonida Stanković je multimedijalna umetnica, izvođač, aranžer i autor. Školovala se u Beogradu i prestonici Francuske, Parizu. Pored klasičnog muzičkog obrazovanja i horskog crkvenog pevanja, Simonida se paralelno bavila evropskom ranom muzikom Srednjeg veka i renesanse. Ruskom pesmom počinje da se bavi rano, od najranijih arhaičnih oblika ruske tradicije, preko Srednjeg veka, stilizacije narodne pesme i romanse 19. i 20. veka, preko kozačkog repertoara i savremene ruske muzike.

Karte su u prodaji putem tickets.rs prodajnih mesta ili sajta.

Post Views: 27

Originalni tekst