Žoze Murinjo više nije trener Rome.

Slavni Portugalac i čelni ljudi slavnog tima iz Rima prekinuli su saradnju posle skoro dve i po godine.

Razlog su loše partije Vučice u Seriji A, a navodno je poraz koji je za vikend doživela od Milana poslužio kao okidač. Roma se trenutno nalazi tek na devetom mestu sa 29 poena, čak 22 manje od lidera Intera.

Osvajanjem Lige konferencija 2022. godine portugalski trener se zlatnim slovima upisao u istoriju italijanskog velikana, dovevši ga do prvog evropskog trofeja u istoriji.

Međutim, u Seriji A, Roma nijednom nije bila ozbiljan kandidat u borbi za titulu, a u Murinjovom mandatu nijednom nije izborila ni mesto u Ligi šampiona.

Prema pisanju Gardijana, prvi na spisku potencijalnih kandidata koji bi mogli da sednu u Murinjovu užarenu fotelju jeste jedna od najvećih igračkih legendi Rome – Daniel De Rosi. Iako je za Romu odigrao preko 600 utakmica, njegova menadžerska karijera je veoma skromna, s obzirom na to da je dosad na kratko vodio samo SPAL koji nastupa u Seriji B.

Vlasnici Rome zahvalili su se Murinju na njegovoj „posvećenosti i naporima koje je uložio“, dodajući kako će mu zauvek biti „zahvalni za ono što je za vreme svog boravka u klubu učinio“, ali i kako je sada došlo vreme za promene.

Post Views: 15

Originalni tekst