MUP RS: U toku postupak odlučivanja o deportaciji trojice državljana Crne Gore privedenih na Jahorini koji se povezuju sa škaljarskim klanom

Trojica državljana Crne Gore, koji su privedeni juče na Jahorini, predati su Službi za poslove sa strancima BiH koja će odlučiti da li će im biti uručeno rešenje o proterivanju iz BiH, rekla je za Insajder Vesna Stokanović, portparolka PU Istočno Sarajevo. Prema nezvaničnim informacijama sva trojica privedenih dovode se u vezu sa visokopozicionirim pripadnicima škaljarskog klana, a za sada nije poznato da li ova akcija MUP-a Republike Srpske ima veze sa privođenjem grupe Veljka Belivuka u Srbiji, koji se dovodio u vezu sa suprotstavljenim kavačkim klanom. Kako je potvrđeno Insajderu na Jahorini boravi i Tamara Zvicer, supruga Radoja Zvicera koji važi za vođu kavačkog kriminalnog klana.

Dok je MUP Republike Srpske objavio samo inicijale trojice crnogorskih državljana koji su privedeni juče oko 16 sati na Jahorini, mediji prenose nezvanična saznanja da su u pitanju Milan Kršić, Filip Roganović i Boban Sjekloća. Kako je zvanično saopšteno, oni se sumnjiče da su učestvovali u proizvodnji i prometu opojnih droga, oružja ili eksplozivnih materija.

“Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokolcu, a uz saglasnost Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, izvršeni su pretresi navedenih lica i vozila koja koriste, kao i apartmana u kojem su bili smešteni. U toku je kriminalistička obrada lica", saopšteno je MUP RS nakon hapšenja.

Za Milanom Kršićem ranije su raspisane dve crvene međunarodne Interpolove poternice za krivična dela na teritoriji Nemačke, dok je jednu raspisala Srbija zbog krivičnog dela razbojništvo. Sve tri poternice su u međuvremenu obustavljene. Kršić je nekoliko puta bio u zatvoru za različita krivična dela.

ATV prenosi da se uhapšeni Filip Roganović povezuje sa Ristom Miljanovićem, visokopozicioniranim članom škaljarskog klana koji je nestao. Takođe tvrde da je Boban Sjekloća u rodbinskoj vezi sa Goranom Radomanom, čijim je ubistvom 2015. godine zapravo i počeo rat dva crnogorska klana – kavačkog i škaljarskog.

Više medija u Srbiji i regionu privođenje trojice crnogorskih državljana povezanih sa škaljarcima dovodi u vezu sa informacijom da na Jahorini boravi Tamara Zvicer, supruga vođe kavačkog klana. Za sada je u domenu spekulacija da je privođenjem zapravo sprečen mogući obračun na Jahorini.

Inače, mediji u Srbiji ranije su pisali da se Veljko Belivuk pre nego što je uhapšen u Srbiji u Crnoj Gori sastao sa Radojem Zvicerom i drugim vođom kavačkog klana – Slobodanom Kašćelanom.

Za Tamaru Zvicer se čulo nakon što su ukrajinski mediji objavili da je u maju prošle godine pucala u napadače na njenog supruga u Kijevu i na taj način mu spasila život. Naime, portal "Detektiv-info" objavio je fotografiju na kojoj se vidi kako Tamara Zvicer u trenutku napada u ruci drži pištolj.

Nekoliko dana nakon ranjavanja, zbog pokušaja ubistva Radoja Zvicera ukrajinska policija uhapsila je jednog Baranina, jednog Podgoričanina i dvojicu Nišlija.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article