MUP: Iz poplavljenih objekata evakuisane 34 osobe

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije sa Specijalističkim timovima sa spasavanje i radna vodi evakuisali su 34 osobe iz objekata koji su poplavljeni izlivanjem bujičnih potoka i to 22 osobe iz Doljevca, dve iz Leskovca, šest iz Bojnika i četiri iz Bujanovca, saopštio je MUP.

Foto: Insajder: MUP, Ilustracija
Foto: Foto: Insajder / MUP, Ilustracija

Usled obilnih kišnih padavina i izlivanja bujičnih vodotokova, proglašena je vanredna situacija na teritoriji grada Leskovca, na delu teritorije opštine Bojnik i na celoj teritoriji opština Žitorađa, Doljevac, Dimitrovgrad i Vlasotince, saopšteno je.

"Na teritoriji Nišavskoj upravnog okruga pripadnici Vatrogsno-spasilačke brigade Niš intervenisali su pet puta na crpljenju vode u opštini Svrljig-selo Niševac, opštini Doljevac u selima Orljane i Šarlinac, kao i na intervenciji evakuacije 22 osobe iz ugroženog područja na teritoriji opštine Doljevac", navodi MUP.

Kako dodaje Ministarstvo, na teritoriji Pčinjskog upravnog okruga tokom dana pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Vranje vršili su crpljenje vode iz poplavljenih domaćinstava na teritoriji grada Vranja, Gradske opštine Vranjska banja, opština Vladičin Han, Bujanovac i Preševo. Specijalistički tim za spasavanje i rad na vodi iz Vranja uspešno je izvršio evakuaciju četiri dečaka u mestu Bujanovačka banja. Pripadnici VSJ Vranje nastavljaju da obilaze teren na kritičnim lokacijama.

"U Topličkom upravnom okrugu, u mestu Žitorađa opština Prokuplje izlila se Jugbogdanovačka reka i potok pri čemu je došlo do plavljenja oko 24 stambena i 43 pomoćna objekta. Specijalistički tim za spasavanje i rad na vodi je tokom dana u reonu sela Badnjevac evakuisao stariju osobu. Takođe, pripadnici VSJ Žitorađa vršili su i crpljenje vode u Domu zdravlja kao i iz dvorišta domaćinstava u selu Jesnica", piše u saopštenju.

Pripadnici Vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Leskovca evakuisali su osam osoba iz mesta Kacabać, Kosančić, Pridvorica, Guberevac i Donji Bunibrod. Takođe, bili su angažovani na crpljenju vode u selu Rudare, Bojnik, Vlasotince i Medveđa. Situacija se na ovoj teritoriji smiruje a pripadnici VSJ Českovac nastaviće obilazak terena.

Na teritoriji Pirotskog upravnog okruga usled izlivanja reke Nišave, došlo je do plavljenja domaćinstava na opštini Dimitrovgrad i to na području sela Željuša. Pripadnici VSJ Pirot evakuisali su stariju osobu sa ovog područja i pomogli gradskoj upravi u isporuci osnovnih životnih namirnica, navodi MUP.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article