thumbnail

Kakav god bio ishod ukrajinske krize, Zapad je izgleda rešen da ide na dugoročnu konfrontaciju s Rusijom. U tom pravcu će, prema svedočenju „Vašington posta“, ići i izrada Strateškog koncepta NATO-a i američke strategije nacionalne bezbednosti.
Zapadne zemlje agresivno nameću mantru „ili ste s nama, ili protiv nas“, usput otvoreno pribegavajući ucenama i pretnjama. Strahovanja podgreva i svrstavanje uz NATO dosad neutralnih zemalja poput Švedske i Finske i njihovo otvoreno razmatranje mogućnosti ulaska u taj vojni blok, ali i široko učešće zapadnih plaćenika i instruktora u borbama u Ukrajini.
Može li se sukob u Ukrajini preliti van njenih granica? Preti li svetu dugi period gori od Hladnog rata? Zašto vojna neutralnost toliko smeta kolektivnom Zapadu? Može li Srbija da izbegne da bira ako nikne nova gvozdena zavesa?
Odgovore na ova pitanja potražićemo u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ čiji su gosti, general-major u penziji Božidar Forca i glavni urednik informativnog portala „Fakti“ Đuro Bilbija.
Emisiju uređuje i vodi Tanja Trikić.Original Article