Nekada najplaćeniji fudbaler sveta Esekijel Laveci proživljava verovatno najteži period u svom životu poslednjih 40 dana.

МОЖЕ ДА НАУДИ СЕБИ: Некада најплаћенији фудбалер света, а сада се лечи на психијатријској клиници

Foto: Profimedia

Laveci je početkom januara primljen u bolnicu u Buenos Ajresu zbog predoziranja, što je demantovano, smešten je na intenzivnu njegu, a i danas je, više od tri nedelje kasnije, na klinici.

To se dogodilo svega desetak dana nakon vesti da je nekoliko puta izboden nakon rasprave.

On se u međuvremenu javio sa psihijatrije, a „Marka“ je objavila da su doktori utvrdili Lavecijevu dijagnozu i ustanovili hipomaniju, hronični poremećaj raspoloženja.

„On se ne leči od zloupotrebe droga ili alkohola, već od psihijatrijskog poremećaja zbog koga neko može sam sebe da povredi i koji može biti pokrenut raznim faktorima“, objasnio je Lavecijev advokat.

Advokat je objasnio i da jedna hipomanična epizoda može da traje od jednog do četiri dana, a još uvek nema određenog termina kada bi Laveci trebalo da napusti kliniku.

Hipomanija, koja je obično deo bipolarnog poremećaja poznatog i pod nazivom manična depresija.

Taj poremećaj, koji pogađa jedan odsto ljudi, karakterišu snažne oscilacije raspoloženja i energije između dva afektivna pola – od depresije preko neutralnog stanja do euforije.

Tokom takvog stanja bi mogao da nauditi sebi, objašnjeno je.

Laveci je igračku karijeru završio početkom 2020. godine u dresu kineskog Hebeija, a ranije je igrao za PSŽ, Napoli, San Lorenco, Đenou i Estudijantes.

Krajem 2016. godine Laveci je bio najplaćeniji igrač na svetu sa godišnjom platom većom od 20 miliona dolara dok je nastupao za kineski Hebei, a upisao je i 51 nastup za reprezentaciju Argentine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst