Nenad Vujić

Posle Kovid pauze motociklisti ponovo voze ka drugarima u Sremčici. Očekivanja su velika jer je su posete Moto Deda Mrazova izostale zbog mera državnih organa tokom pandemije pa su i deca i motociklisti u velikom iščekivanju predstojećeg susreta.

Ove godine održaćemo 16. po redu dedamrazijadu u kojoj ćemo posetiti naše drugare u Sremčici. BJB Moto Deda Mraz je akcija pokrenuta 2007. godine na BJBikers forumu u kojoj se sakupljaju sredstva za paketiće namenjene štićenicima Doma za decu i omladinu ometenu u mentalnom razvoju u Sremčici.

Tradicionalno, svake poslednje subote u godini Moto Deda Mrazevi se okupljaju, u koloni odvezu do Sremčice gde posete štićenike i predaju im paketiće. Sama akcija održaće se u subotu 24. decembra sa početkom u 10.00 časova.

Satnica i program za ovogodišnju akciju su sledeći:

  • Okupljanje motociklista 10h – Plato ispred Skupštine grada Beograda
  • 10.45h – Tradicionalno zajedničko fotografisanje
  • 11.00h – Polazak organizovane kolone ka Domu u Sremčici (tradicionalna ruta)
  • 11.30-11.45h – Dolazak u Dom u Sremčici
  • 12.00 – 14.30h – Druženje sa štićenicima doma

Partner ovogodišnje dedamrazijade je humanitarna organizacija 28. jun, koja se pridružila akciji kod učešća u prikupljanju sredstava za Novogodišnje paketiće. Deca će sigurno dobiti paketiće ali je svaka pomoć dobro došla kako bi oni bili što veći, kvalitetniji I izazvali najveću radost drugara na čemu smo zahvalni 28. Junu što su sa nama. Detaljnije o organizaciji 28. jun – https://28jun.org/srpski/

Ovogodišnji novitet je i što je akcija potpomognuta od strane vrtića Trešnjica u Zemunu, tako što su vaspitačice vrtića organizovale prikupljanje poklona za decu u Sremčici od strane dece iz vrtića, čime su interno promovisali vrednosti kojima se BJBikers organizacija vodi, a to su solidarnost, humanist, saosećajnost I ljubav prema deci sa hendikepom. Na taj način je prikupljeno dosta igračaka i poklona, koje će Dedamrazevi odneti a način kako je to urađeno daje poklonima nemerljivu vrednost.

Osim u Beogradu, Moto Deda Mraz akcija održaće se od strane drugih organizacija u sledećim gradovima:

  • Zaječar – 24. decembar
  • Zrenjanin – 24. decembar (okupljanje u 12.00, kulturni centar)
  • Novi Sad – 24. decembar (okupljanje u 9.30 časova, plato SPENS-a)

Pozivamo sve motocikliste da nam se pridruže kako bi u što većem broju posetili drugare, doneli im tople emocije, lepo vreme za druženje I novogodišnje paketiće. Pozivamo I sve medije da našu akciju isprate onoliko koliko mogućnosti dozvoljavaju. Ističemo da je za decu izuzetno važno da vide sebe, svoje drugare I ustanovu u kojoj borave u medijima jer se na na taj način ne osećaju odbačeni od šire društvene zajednice, vide da su deo nje i da o njima misle i drugi ljudi koji nisu motociklisti.

Originalni tekst