Švajcarski teniser Rodžer Federer je pre dve godine okačio reket o klin, ali i dalje se priče o njemu ne zaustavljaju.

МОРА НЕШТО ДА СЕ МЕЊА, МИ СМО СТАРА ШКОЛА: Федерер жели модернији тенис

Foto: Profimedia

Rodžer Federe je glavna zvezda dokumentarnog filma u produkciji Amazona prajma, „Poslednjih 12 dana“, koji će svetlost dana ugledati premijerno 20. juna.

Pre toga, Rodžer je veoma aktivan i u drugim projektima. Otvorio je teniski teren u La Kornevu u Francuskoj. 

Rodžer je aktivan po mnogim stvarima u svetu tenisa, a i van njega, pa po njegovom mišljenju tenis bi trebao da se brže razvija, inače rizikuje da izgubi navijače.

Foto: Profimedia

– Voleo bih da vidim više šarenila u tenisu. Naš sport je nekako „stara škola“. Potrebne su nam nove metode, nove ideje. Ako ne bude toga, mladi će odlaziti na fudbal ili neki drugi sport – rekao je Federer, vlasnik osam pehara sa Vimbldona.

Federer se družio sa velikim brojem mališana koji je došao da ga vidi i prebaci po koju lopticu sa njim na novom terenu.

Ako bi neko dete želelo da se bavi tenisom ili nekim drugim sportom, šta bi bio njegov savet.

– Rekao bih im da slušaju roditelje i trenere. Broj dva, morate da volite to što radite. Ponekad morate da trenirate i malo napornije nego što želite. Talenat postoji u različitim oblicima, to je rad, tehnika, organizacija, logistika, sa kim ste okruženi. Rad je od suštinskog značaja – rekao je Federer.

BONUS VIDEO „ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE“: Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst