U susret albumu „Moon Music“, koji će biti objavljen 4. oktobra, grupa Coldplay je upravo objavila novi singl „We Pray“ u kom gostuju nigerijska afrobeats zvezda Burna Boy, reperka Little Simz, R&B fenomen iz palestine Elyanna i argentinska pevačica TINI.

Pesma „We Pray“ je premijerno izvedena tokom nastupa na Glastonbury festivalu ove godine. Chris Martin ju je posvetio planeti Zemlji. Naziv sugeriše da je tema svojevrsna molitva kako za spas prirode, tako i čitavog čovečanstva. Ovaj fantastičan hit, sa velikim radijskim potencijalom, usledio je nakon singla „feelslikeimfallinginlove“ koji beleži odlične airplay rezultate u Veliko Britaniji i širom sveta.

Inače bend Coldplay se oduvek borio za obnovljive izvore energije. Ovogodišnja turneja „Music Of The Spheres“ smanjila je emitovanje CO2 u atmosferu za 59% a novi album biće štampan na sto posto recikliranom vinilu. Za izradu jednog LP-ja upotrebljeno je devet plastičnih flaša. Specijalno izdanje, u vidu beležnice, takođe će se sastojati od 70% plastike izvađene iz reke Rio Las Vakas u Gvatemali. Zahvaljujući angažovanju benda zasađeno i je devet miliona stabala a do kraja godine planirano je zasađivanje još jednog miliona.

Singl „We Pray“ je od 23. avgusta dostupan na svim striming servisima.

Post Views: 46

Originalni tekst