Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani odbio je danas žalbu Rusije na suspenziju iz Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

МОК: Спортски суд одбио жалбу Русије на суспензију

Foto: Piksabej

MOK je suspendovao Olimpijski komitet Rusije (ROC) u oktobru zbog kršenja olimpijske povelje, pošto je priznao regionalne organizacije sa četiri ukrajinske teritorije koje je Rusija pripojila Lugansk, Donjeck, Herson i Zaporožje.

Ta suspenzija znači da ROC više nema pravo da radi kao Olimpijski komitet.

„Veće CAS odbilo je žalbu i potvrdilo osporenu odluku, nalazeću da Izvršni komitet MOK nije prekršio principe zakonitosti, jednakosti, predvidljivosti ili proporcionalnosti. Odluka je konačna i obavezujuća, osim prava strana da ulože žalbu Federalnom sudu Švajcarske u roku od 30 dana po ograničenim osnovama“, navodi se u saopštenju CAS, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

MOK je u decembru dozvolio ruskim i beloruskim sportistima da se takmiče na Olimpijskim igrama u Parizu kao neutralni, bez državnih simbola, zastava i himni i uz posebne kriterijume.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst