16. marta obeležiće se tačno 14 godina od smrti jedne od najlepših žena domaće estrade, Ksenije Pajčin. Pevačicu je 2010. godine ubio tadašnji partner, maneken Filip Kapisoda, koji je izvršio samoubistvo nakon što je pucao u svoju izabranicu. Ksenija je bila talentovana pevačica, bavila se plesom i plenila harizmom. Na društvenoj mreži X, oglasila se i prijateljica pokojne Ksenije, te pred godišnjicu njenog ubistva napisala emotivnu poruku.

Biohemičarka Talija Milošević, koja trenutno živi i radi u Nemačkoj, prisetila se dana dok je igrala sa Ksenijom Pajčin, te emotivnom porukom otkrila kolika je njena ljubav prema pokojnoj pevačici, ali i koje važne životne lekcije je naučila uz nju.

O jednom delu mog života ne pričam rado, ne zato što se ne ponosim time da sam (bila) igračica, već što je strašna tragedija prekrila svako drugo sećanje.

Ja nisam sazrevala pod staklenim zvonom već pod senkama devedesetih. Bilo je to vreme ekstrema tokom kojeg sam, kao i celo… pic.twitter.com/ISUmnDhRWx

— ⭕️ Talija (@TaliMTwitt) March 3, 2024

– O jednom delu mog života ne pričam rado, ne zato što se ne ponosim time da sam (bila) igračica, već što je strašna tragedija prekrila svako drugo sećanje. Ja nisam sazrevala pod staklenim zvonom već pod senkama devedesetih. Bilo je to vreme ekstrema tokom kojeg sam, kao i celo naše društvo, padala i ustajala koračajući kroz oluje. Kažu da sam igrala i pre nego što sam hodala. U svakom slučaju, bila sam igračica dok sam bila najbolja učenica, a svakako pre nego što sam postala biohemičarka, danju sam učila dok sam noću igrala. I sve sam to ja – započela je Talija, pa nastavila:

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

– I sve dok se nisam povukla, igrala sam sa njom, i uvek sa njom, tom snažnom ženom savršene lepote. Ksenijom Pajčin. Volela sam je, verovala sam joj, provela godine koje nas oblikuju uz nju. Od nje sam naučila da je borba u stvarnom svetu, van akademskih hodnika, ona koja se vodi otvorenih očiju. Hrabro. Menjajući sebe samo zbog sebe, ali menjajući se stalno i boreći se protiv predrasuda. Možda niste znali da sam i igračica, možda vas ovaj post zbuni. Ali, šta mi uopšte i znamo o ljudima oko nas? Mi nismo crne ili bele šahovske figure, mi smo bića u svim bojama i nijansama života. I mi smo žene. Mi smo društvu snaga. A mojoj drugarici su pre skoro 14 godina polomljena krila. Uvek ću je voleti – napisala je Miloševićeva, pa podelila i nekoliko fotografija sa Ksenijom iz perioda njihovog druženja.

Verica Šerifović

sledeća vest

Vesti

Apsolutna pobeda SNS u Ubu!

Politika

Apsolutna pobeda SNS u Ubu!

Na izborima za savete Mesnih zajednica koji su danas održani u Milorcima, Joševi, Raduši i Šarbanama kandidati koje podržava Srpska napredna stranka osvojili su svih 12 mandata.

Vukosavljević: Vojnomedinska akademija, 180 godina ozbiljnog rada - korona najveći izazov

Društvo

Vukosavljević: Vojnomedinska akademija, 180 godina ozbiljnog rada – korona najveći izazov

Vojnomedicinska akademija mora biti najbolja da bi bila u društvu najboljih, ističe načelnik te ustanove prof. Miroslav Vukosavljević, dodajući da su 180 godina za njih ozbiljne godine rada. Navodi da je najveći izazov u bliskoj prošlosti i karijeri bila korona. VMA ima oko 1.500 medicinskih sestara i ostalih tehničara, a u ovoj godini planirano je da posao dobije više od 220 novih zdravstvenih radnika.

Hobi pretvorio u unosan biznis! Nećete verovati od čega Saša pravi drške za noževe (FOTO) Opšta bežanija iz lažne države, škole ostaju bez đaka i nastavnika: Albanci u panici, nema im spasa! Hleb kao Svetog Petra kajgana! Beograđanka doživela šok kad je videla račun:

Originalni tekst