„BIO je savestan i odgovoran mladić oduvek, sportista, lepo vaspitan… Nikada ne bi dozvolio da brzo vozi i da izlaže opasnosti sebe, a kamoli devojku koju je toliko voleo“

МНОГО СУ ВОЛЕЛИ ВУКАНА, БИО ЈЕ ЊИХОВ ПРВЕНАЦ: Пријатељица страдалог младића сломљена од бола - Тек су га припремали за живот

Foto: Društvene mreže

Ovim rečima govori prijateljica porodice stradalog mladića Vukana K. (18) koji je juče poginuo na putu Čačak-Požega, a njegova devojka J.Z. tada je teško povređena.

– Cela porodica je u šoku, Vukan je prvo dete svojih roditelja, njihov prvenac. Ima mlađeg brata i sestru, a za njih bi uradio sve na ovom svetu. Porodica i devojka sa kojom je bio u automobilu bili su mu najbitniji – kaže sagovornica.

Prema njenim rečima Vukanovi roditelju su ugledni lekari iz Aranđelovca i divni ljudi koji su sve što su radili radili za svoju decu.

– Niko nije zaslužio da sahrani svoje dete. Oni su ga tek pripremali za život. Dobio je taj automobil „reno klio“ da vozi, 13. decembra mu je bio rođendan slavio ga je sa devojkom, društvom, porodicom, bilo je jako veselo. Radovali su se životu – kaže prijateljica i dodaje:

– Vukan i J.Z. su se baš mnogo voleli, ne može čovek ni da ih sretne negde a da nisu zajedno. Ne znam da li su devojci saopštili da on nije živ, ne znam kako će to podneti.

Kako kaže, sad je najvažnije da se ona oporavi i da njihove porodice mogu da budu jedna uz drugu u najtežim trenucima.

– Vukan je bio mlad, ali je oprezan vozač, opet kažem, ne bi ih doveo u opasnost pogotovo zbog devojke, nikada je ne bi ugrozio. Šta se tu desilo neka utvrdi istrada, ali nije bilo razloga za žurbu sa njegove strane – kaže izvor i objašnjava:

– Rečeno nam je da je izletela divlja svinja na put ili mu je čak pala na haubu. Ne znam kako bi u tom trenutku reagovao i najiskusniji vozač, a ne Vukan, dete od 18 godina.

Podsetimo, Vukanova devojka J.Z. hospitalizovana je u Opštoj bolnici u Čačku.

– Pacijentkinja je stabilnih vitalnih parametara i nastavljeno je njeno lečenje u jedinici intezivne nege – potvrđeno je ovoj ustanovi za medije.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora - Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora – Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

PUNIH 90 dana prošlo je od tragedije u Banjskoj, 24. septembra, kada su u sukobu sa takozvanom kosovskom policijom stradala trojica Srba – Stefan Nedeljković (31) iz Zvečana, Igor Milenković (50) i Bojan Mijailović (30) iz Leposavića. Stefan, Igor i Bojan sahranjeni su nakon šest dana agonije kroz koje su prošle njihove porodice. Međutim, njihova agonija tog dana nije završena – tri meseca kasnije, oni i dalje ne znaju kako su stradali njihovi najmiliji – rezultata obdukcije ubijenih Srba još uvek nema, a nema ni naznaka da će ih uskoro biti.

27. 12. 2023. u 07: 00

Originalni tekst