Crvena zvezda i Partizan su se ove srede sastali u polufinalu Kupa Srbije, a nakon meča strateg crveno-belih govorio je na konferenciji za medije.

МНОГО СМО ГА ВОЛЕЛИ, БИЛО НАМ ЈЕ ТЕШКО: Милојевић отворио душу након победе Звезде, говорио и о голману Партизана

FOTO: FK Crvena zvezda

Podsetimo, Crvena zvezda je pobedila Partizan i prošla u finale, posle čega je njen trener Vladan Milojević izašao pred medije.

– Kao prvo, mislim da sam… Rekao dole na terenu, iskreno, ovu pobedu posvećujemo našem Gagiju (Dragan Milanović prim aut.), ekonomu koga smo mnogo voleli. Bilo nam je teško To nam je motiv da prolaz u finale posvetimo njemu. Porodici izjavljujemo saučešće.

Što se derbija tiče, utakmica je bila dobra. Specifična, igralo se na jednu utakmicu. Cilj nam je bio da utakmicu završimo kako treba u regularnom delu. Jer je penal serija prava lutrija. Znali smo i da Partizan igra svoju najbitniju utakmicu u sezonu. Ulazak u finale i borbu za trofej koji u poslednjim godinama nije osvojio. Jako je teško bilo dve dobre utakmice odigrati u visokom intenzitetu. Kontrolisali smo igru. Partizan je izašao u promenjenom sastavu. Gospodin Duljaj je imao jasnu ideju, koju smo osujetili. Imali smo na početku malo problema, ali smo kontrolisali utakmicu. Rezultat je mogao da bude veći. Partizan je imao šanse, ali smo kontrolisali utakmicu i zasluženo pobedili. Čestitao bih navijačima na sjajnoj atmosferi. Čeka nas derbi protiv Vojvodine u Novom Sadu, rekao je Milojević.

Govorio je trener Zvezde o povredi Aleksandra Dragovića i Pitera Olajinke.

– Nemamo problema. Znaćemo više sutra. Olajinka se energetski potrošio. Ulazio je sa klupe, kada ispadate iz ritma treba vam takmičarska forma. Nisu to neki problemi, što se tiče Grčeva. Dragović, kuburi sa povredom ramena, on je veliki profesionalac i prevazići će to.

Upitan je zbog čega je rano zamenio Osmana Bukarija.

– Ja sam trener i radim ono što vidim. Da li znate da Bukari nije trenirao, da izlazi iz povrede, to ne znate, aha… Verovatno sam ja pogrešio u jedanaestorici i izmenama i to ne mislim kao kritiku. To je draž fudbala. Bukari je prošlu utakmicu dobro odigrao, a i prošlu je trebalo da odigra manje minuta, a ne želim da gubim igrača zbog 10, 20 minuta.

Odgovorio je zbog čega Gelor Kanga nije igrao.

– On je takođe jako bitan igrač. Meni su svi igrači standardni. Nisam rob imenima. Kako se pripremimo i kako moj stručni štab na čelu sa mnom vidi tu utakmicu, tako se pripremamo. Želeli smo da imamo dva igrača u bloku. Nije bilo potrebe da igra, dali smo mu predaha.

Sa Čukaričkim je osvojio Kup Srbije, a Milojević će prvi put imati priliku da zaigra u meču za trofej sa Crvenom zvezdom.

– Finale mi je drago. Nisam ga imao u prošlom mandatu, posebno sa Zvezdom. Imao sam mnogo drag trofej sa Čukaričkim. Ponosan sam na to. To su nam ciljevi da napadnemo oba trofeja. Za to treniramo, za to radimo. To je moja lična satisfakcija, prvo finale sa Zvezdom.

Otkrio je i da li će Žan Filip Kraso dobiti veću šansu.

– Šerif radi ozbiljan posao za Špica. Dobija duele, nemam njegove brojke, ali nije lako igrati pod tolikim pritiskom protiv dva dobra štopera u četiri dana. Tražimo prostora, igra se u nedelju, pa sa TSC u četvrtak. Sve su to teške utakmice. Koje ćemo igrače izabrati videćemo u pripremi utakmice.

Pohvalio je strateg crveno-belih Marka Stamenića i Inbon Hvanga.

– Vratiću se unazad. Stamenić je mlad igrač, došao je iz druge zemlje, druge kulture. Pričam o Hvangu koji ima internacionalno iskustvo. Drugi su zahtevi. Mučili smo se, a on je toliko vredno dete. NEkada treba da se prilagodite zahtevima, vredan je. Hvang i on su odigrali jako dobro u tandemu. DObili bezbroj duela. Imali tačne lopte, držali su sredinu terena. Hteli smo da zatvorimo Zahida i Kalulua.  U prethodnom izlaganju sam objasnio. Ovo je specifična utakmica. U prvom derbiju bili smo u minusu. Interesovalo nas je da dobijemo utakmicu. Nismo. Drugu u plej-ofu smo dobili. Ova utakmica se igra na ispadanje. Ne znate da li ćete imati dobar dan. Malo je drugačija bila utakmica po značaju i zato je izbor igrača bio drugačiji.

Uputio je i reči hvale na račun golmana Aleksandra Jovanovića koji je bio najbolji pojedinac u redovima Partizana.

– Rekao sam i prošli put. Jovanović je golman koji je otišao u Partizan, a ja sam došao u njegov bivši klub, Apolon. On je ubedljivo bio najbolji golman kiparskog prvenstva. Apolon je osvojio titulu sa značajnim udelom Jovanovića na golu. Bio sam u klubu i video sam u razgovoru sa ljudima u klubu. Najbolje o igraču kažu ljudi koji rade, i ja delim mišljenje da je jako dobar golman. Ne bi bilo fer ne pomenuti i Glazera.

U finalu, Zvezda će igrati protiv Vojvodine koja je, uz jednu vrlo ružnu scenu, prošla u završnu borbu za trofej pobedivši Radnički u Kragujevcu golom u sudijskoj nadoknadi vremena.

BONUS VIDEO: Geri Lineker: Džud Belingem je pravi vođa, napravio je sjajan potez

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst