Još jedno ranjavanje mladića u Beogradu, još jedno prolivanje krvi i brutalne scene nasilja koje bacaju senku na konstantne priče kako je Beograd bezbedan i siguran grad.

Sinoć je u Vinči nepoznati napadač ispalio metak u čelo Gorana A. (21), koji je prema nepotvrđenim informacijama ranije više puta hapšen i ima policijski dosije. Napad se dogodio u Ulici Jovana Jovanovića Zmaja nedaleko od Osnovne škole „Nikola Tesla“, a napadač je posle pucnjave pobegao skuterom ka hotelu „Radmilovac“.

Gorana A. (21) su prolaznici slučajno pronašli kako leži u lokvi krvi na stazi ispred Osnovne škole „Nikola Tesla“.

Ranjeni mladić navodno kod sebe nije imao dokumenta, a kolima Hitne pomoći prebezen je na VMA, gde se lekari bore za njegov život, jer je, prema rečima načelnika VMA, on i dalje životno ugrožen.

– Pacijent je u ugroženom stanju hitno dovezen na VMA i podvrgnut hirurškoj intervenciji od strane neurohirurga. Urađeno je ono što je bilo indikovano za prvu akutnu pomoć u tako teškom stanju. Može se reći da je u stabilnom stanju, ali njegovo konačno stanje je još uvek neizvesno, s obzirom na težinu povreda koje je zadobio – rekao je dr Nebojša Marić sa VMA, a prenosi Telegraf.

vinča 1
Foto: Printscreen TV Pink, Mladen Mijatović

Majka ranjenog Gorana iznenađena je zbog ovog napada jer veruje da njen sin nije kriminalac i osuđuje sporu reakciju policije.

– Moj sin nije kriminalac, ne znam ko to može da mu puca u potiljak. Šta radi ta policija, kako već nisu otkrili ko je taj čovek. Znam da je pobegao motorom, ja sam šećeraš i jako mi je loše. Moj Goran je isto šećeraš, plašim se za njega – priča majka teško ranjenog mladića.

vinča
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Po rečima očevidaca, oko pola 11.00 začuli su se pucnji ali su svi mislili da neko nešto slavi, pa tako i majka ranjenog mladića.

– Radio je prepodne, sa nekim drugom je postavljao stolariju. Došao je kući, istuširao se i malo odmorio. Uveče je izašao, nisam čula da je sa nekim pričao ili se svađao. Otišao je i kupio giros, pa seo kod školskog dvorišta da ga pojede kada su pucali u njega. Moj stariji sin je na telefonu pročitao da je G. A. i počeo je da plače. Pitala sam ga šta se dešava. Pokazao mi je vest i ja sam otišla do škole. Nisu me pustili da priđem, policajac mi je rekao da odem kući da se smirim. Mog sina su već napali pre dva meseca u kladionici i isekli ga nožem po potiljku, te stavili par šavova. Niko od policije me nije zvao od tada, iako znamo da je to neka ekipa iz Kaluđerice. Sve mislim da su mog Gorana pomešali sa nekim. On ne prodaje drogu, nije ni drogeraš, ni lopov. Jedino što je imao sa policijom jeste kad su ga uhvatili u kolima, on nije kriminalac – kaže Goranova majka za Nova.rs.

Ovu porodicu u novembru prošle godine zadesila je nesreća kada im je izgorela kuća.

– Imam 10 dece, sedam sinova i tri ćerke. Sada smo podstanari, važan nam je svaki dinar, niko se ne bavi kriminalom – kaže zabrinuta majka.

Pucnjava u ruskom vrtiću, ubijeno dvoje dece i vaspitačica (VIDEO)

Original Article