Zahvaljujući donaciji od 100.000 evra studenti će boraviti u novim, lepšim i renoviranim sobama

MK Group i AIK Banka obeležile su završetak radova u Studentskom domu „Slobodan Penezić” u Beogradu, uz prisustvo ministarke prosvete, prof. dr Slavice Đukić Dejanović i Gorana Minića, direktora Studentskog centra „Beograd”. Zahvaljujući donaciji u iznosu od 100.000 evra, studenti će novu akademsku godinu započeti u boljim uslovima i kompletno renoviranim sobama. Studentski centar „Beograd” pruža smeštaj za 10.500 studenata u glavnom gradu, a samo u Studentskom domu „Slobodan Penezić” boravi više od 500 studenata.

„Drago mi je što će studenti koji su smešteni u Studentskom domu „Slobodan Penezić“ započeti novu akademsku godinu u potpuno novim i renoviranim sobama, zahvaljujući  MK Group i AIK Banci. Naš cilj je da obezbedimo dodatne kapacitete i stvorimo dobre i ekonomski prihvatljive uslove za smeštaj studenata. Na ovom putu je jako važno i dobro što imamo podršku društveno odgovornih kompanija, koje prepoznaju da je briga o mladima i unapređivanje obrazovanja i vaspitanja obaveza svih nas. Ministarstvo prosvete nastaviće da unapređuje uslove boravka i rada u ustanovama za smeštaj učenika i studenata u nameri da uslovi za boravak u njima budu što bolji”, poručila je prof. dr Slavica Đukić Dejanović, ministarka prosvete Republike Srbije.

Donacija Studentskom domu „Slobodan Penezić” obuhvatila je zamenu podova, unutrašnjih vrata, molersko-farbarske radove i kompletno opremanje nameštajem u studentskim sobama. „Često govorimo o unapređenju studentskog standarda, što je jedan od ključnih ciljeva Studentskog centra „Beograd”, a zadovoljstvo je što kroz ovaj projekat možemo videti šta to zaista znači. Neću pogrešiti ako kažem da su ove sobe najlepši deo našeg smeštajnog kapaciteta. Ova donacija omogućila je postavljanje još viših standarda u oblasti smeštaja studenata”, istakao je Goran Minić, direktor Studentskog centra „Beograd”.

Studentski dom Slobodan Penezić – Foto Jakov Simović

Radost povodom novih soba nisu krili ni studenti, a važnost ulaganja u mlade i obrazovanje istakli su i predstavnici MK Group i AIK Banke.

„U ime AIK Banke i svoje lično ime, želim da se zahvalim svim partnerima na brzoj realizaciji projekta koji studentima, budućim liderima i donosiocima važnih odluka, omogućava kvalitetne uslove za studiranje. Ulaganje u mlade je ulaganje u budućnost. Društvena odgovornost ostaje strateški cilj naše banke, nastavićemo da pomažemo lokalnoj zajednici”, izjavio je Petar Jovanović, predsednik Izvršnog odbora AIK Banke.

„Ponosni smo što je naša donacija ujedno i prva donacija koju je Studentski dom „Slobodan Penezić” dobio još od svog osnivanja. Za studentske domove u Adria regionu ove godine izdvojili smo ukupno 350.000 evra, a ovaj regionalni filantropski program obuhvatiće blizu 6.000 studenata u Beogradu, Podgorici, Ljubljani i Zagrebu. Kontinuirano ulaganje i podrška obrazovanju strateški su deo našeg društveno odgovornog poslovanja i želja nam je da mladim talentima pružimo što bolje uslove za učenje i napredovanje”, rekao je Mihailo Janković, generalni direktor MK Group.

Studentski dom Slobodan Penezić – Foto Jakov Simović

Nakon uspešnih donacija porodilištima i vrtićima širom regiona tokom prethodne dve godine, MK Group i AIK Banka nastavljaju sa ulaganjima u mlade generacije. Do kraja oktobra biće završene i donacije studentskim domovima u Crnoj Gori, Sloveniji i Hrvatskoj.

Post Views: 31

Originalni tekst