Balkanska zvijezda Lepa Brena prije nešto više od tri mjeseca pokrenula je privatni biznis sa suprugom Bobom Živojinovićem, prodaju brendiranih čarapa, a sada je pjevačica progovorila o poslu i otkrila da li je zadovoljna, ali otkrila i kako je došla na ideju da pokrene isti.

Da joj biznis i te kako napreduje govori i činjenica da je prije neki dan, naravno zajedno sa suprugom Bobom, otvorila treće prodajno mjesto u Beogradu, gdje će sve dame moći da kupe Brenine brendirane čarape, koje su u javnosti izazvale veliko interesovanje.

Brena ističe da je veoma zadovoljna biznisnom i jedan detalj kao najvažniji ističe:

– Ono što mi je najvažnije, jeste da smo napravili nešto što je veoma kavlitetno i veoma izdržljivo. I čarape koje su sa hijaluranskom kiselinom i nano česticama zlata zaista su se pokazale kao čvrste, snažne, ali u isto vrijeme mehke i nježne. I mislim da je to prosto personifikacija, ne samo moje ličnosti, već i svih žena koje vole da budu u udobnoj, finoj garderobi, a da na sebi imaju čarape koje će uljepšati njihovu estetiku. Evo Nova godina će i ja se nadam da sve dame koje budu nosile “Lady b” čarape, da neće imati problem sa oteklim nogama, sa venama, kapilarim – kaže Brena.

Da je stručnjak kada je marketing u pitanju, Brena je dosta puta dokazala, pa se tako tokom razgovora dotakla i teme ananasa i svima dobro poznatog videa, na kojem uz pomoć pomenute voćke dokazuje i pokazuje izdržljivost svojih čarapa. Video njenog eksperimenta postao je veoma viralan, a evo kako je na tu ideju došla:

– Napravila sam jedan eksperiment sa ananasom da pokažem koliko one mogu da budu u isto vrijeme i nježne i snažne i da su vrlo otporne. To ne znači da prema tim čarapama treba da budete grubi i da ih bušite noktima, to nije pancir košulja i treba se prema njima ophoditi nježno, kao što se treba ophoditi prema svakoj ženi i tako će one biti dugotrajne i izdržljive. Cijela svjetska modna industrija se bavi ljepotom žena i ljepotom muškaraca. Međutim, taj preveliki atak koji se vrši na žene, ženi nije dozvoljeno da ostari, nije joj dozvoljeno da bude umorna, da ima bore, da poslije porođaja bude punija, i nije nam dozvoljeno da imamo pedeset, šezdeset, sedamdeset, osamdeset godina… Hoću samo da kažem da ta neka vrsta diskriminacije kod nas je na jednom vrlo visokom nivou, s obzirom na to da znamo koliko ljudi oko nas žele i da nas povrede, i da nas uvrijede… Želim da radim na tom samopouzdanju, ne samo žena, već i muškaraca. Ako neko nema nešto lijepo da vam kaže, onda to nemoj ni da vam goovri. Mi smo svi jako svjesni svojih godina, i svoje pameti, i svojih bora, ali smo ponosni na to što smo nešto napravile i stvorile u životu. Stvorile smo porodicu, rodile divnu djecu, ako nismo rodile djecu odgajale smo tuđu, pazile na roditelje i hoću taj respekt. Zahvaljujući društvenim mrežama pojavila se grupa koju zovu hejteri, znači njih treba prosto eliminisati, ignorisati, vjerovati u sebe, voljeti sebe i rezultat toga su nastale čarape.

Brena je zajedno sa svojim timom, upravo iz želje da se diskriminacija potpuno zanemari, pazila na sve tipove i izglede žena te gotovo za svaku građu postoje određeni modeli čarapa.

Ističe da joj je suprug uvijek u svemu pomagao, a ovog puta ima pomoć i Filipa Živojinovića

– Uvijek mi suprug pomaže u svemu. Bez Bobe i Filipa, ovaj posao bi bio nemoguć. To je moja ideja koju sam ja imala želju da radim od 1987. godine. Stalno sam se pitala kada ću to ostavriti. Imali smo prvo raspad Jugoslavije, pa svjetska ekonomska kriza, pa naša kriza i tako kada je došla korona i kada sam mislila da više neću pjevati, a žena sam koja mora da radi i moram nečim da se bavim, mislim da ću raditi i kada budem imala možda 100 godina. Tada sam rekla da ću početi da radim čarape, samo je trebalo ubediti Bobu da mi pomogne jer je on čovek mag. Kada smo Saša i ja poželili i hteli da napravimo Grand produkciju puno nam je Boba pomogao i finansijski i organizacijiski, tako da eto uspeli smo i tu kompaniju da otvoorimo. Naravno i Filip sa tvojim timom mnogo pomaže i eto pomogli su mi da realizujem tu ideju iz 1987. godine. – ističe Brena.

Originalni tekst