Jedan od nosilaca liste „Srbija protiv nasilja“ Miroslav Aleksić izjavio je za N1 da to što su poslanici opozicije polagali zakletvu u holu Skupštine Srbije bila poruka da to ne žele da urade u istoj prostoriji sa onima koji su „pokrali izbore“. „Mi nismo položili zakletvu pred medijima, već pred građanima Srbije, kako mi iz SNP, tako i poslanici iz koalicije NADA“, rekao je.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je na TV Happy da je to što su „poslanici položili zakletvu u holu skupštine, kao da odete u skupštinski WC i tamo položite zakletvu“.

„Mi smo zemlja koja proživljava veliku tragediju s obzirom da je takva osoba premijerka već duži niz godina, i ta njena izjava govori više o njoj i o režimu koji uzurpira vlast. Velika je sramota da to kaže. U nedostatku argumenata, kada ste uhvaćeni u krađi i zbog sramote za koju ne znate a trebalo bi da znate, nemate drugi odgovor nego da napadate opoziciju, građane Srbije i da govorite takve stvari koje nikome ne priliče“, ocenio je Aleksić.

On pojašnjava da to što su poslanici opozicije zakletvu položili u holu skupštine nosilo određenu poruku:

„Da nećemo da polažemo zakletvu sa onima koji su pokrali glasove građana i narodnu volju i koji su uzurpirali mandate koji im ne pripadaju. Nismo položili zakletvu pred medijima, već pred građanima Srbije, kako mi iz SPN, tako i poslanici iz koalicije NADA“.

Aleksić pojašnjava ponašanje opozicije, koje vlast optužuje za neozbiljnost.

„Naše ponašanje i od ranije je posledica onoga u čemu mi živimo i posledica stanja u koji nas je doveo režim, stanje bezakonja, kriminala, korupcije, pogaženih institucija, nepostojanja medijskih sloboda. U takvom ambijentu ne možete da se ponašate normalno“, kazao je Aleksić.

„Rezolucija EP će biti oštra“

Govoreći o Rezoluciji Evropskog parlamenta, Aleksić kaže da očekuje da će ona biti jako oštra.

„I zamena je teze da to radi nekoliko evroposlanika, svi će stati iza te rezolucije, čak i poslanici iz Evropska narodna partija (EPP), (SNS je članica te evropske partije). Ja želim da Srbija bude samsostalna država, ali mi smo u takvom stanju da se sve raspada, neophodan nam je međunarodni faktor da nam to kaže. Sad ćemo imati rezultat, koji će biti pored međunarodne istrage izbora koja je zaista neophodna“, rekao je Aleksić.

A na pitanje da li treba očekivati takvu istragu, kaže da je treba očekivati.

„Građani ne bi izabrali SNS da u Srbiji mogu da se gledaju mediji, da se ne kupuju glasovi, da ne ucenjujete ljude… Kad bi imali prave informacije, sigurno da ne bi svojom voljom glasali za Anu Brnabić. Ona sada tako govori o EU, a idu u tu istu EU kad treba da se žale na Kurtija. Kad se žalite na Kurtija, dobra vam je EU, a sada kad vi pravite haos sa rasturanjem institucija, sada vam ne valja EU“, izjavio je Aleksić.

Na tvrdnju Ane Brnabić da su dokazi o krađi izbora „na nivou Radio Mileve“, Aleksić ima odgovor.

„Nije tačno da nema dokaza o krađi izbora, predali smo taj izvestaj Dosije o nepravilnostima, sve je jasno, i sada se Srbiji preti, da mogu da se uspore evrointegracije i da možemo da ostanemo bez novca iz pretpristupnih fondova. To ne brine vlast, njima treba bezvlašće, ogoljena politička sila i to je to. Oni rade šta hoće, ali mi ne možemo da se pomirimo s tim“, naglasio je.

Post Views: 50

Originalni tekst