Predsednik Narodnog pokret Srbije i poslanik Miroslav Aleksić je danas ocenio da je „pogubna Vučićeva politika dovela ‘Kosovo’ do Saveta Evrope“, te „preostaju“ još Ujedinjene nacije, a na redu su „Srpska pravoslavna crkva i svetinje“.

„Vučić nas već deset godina plaši teškim danima pred Srbijom što je samo odraz njegove nesposobnosti i direktne odgovornosti za ono što se dešava na Kosovu i Metohiji u poslednjih dvanaest godina“, naveo je Aleksić u pisanoj izjavi.

On je rekao da je Kosovo već u Svetskoj banci, Međunarodnom monetarnom fondu, Međunarodnom olimpijskom komitetu, Evropskoj banci za obnovu i razvoj, CEFTI, Evropskoj i Svetskoj fudbalskoj federaciji.

„Ukidanje srpskih institucija i dinara bio je završni čin gašenja države i proterivanja Srba sa KiM i to sve u saglasju Aleksandra Vučića i njegovog koalicionog partnera Aljbina Kurtija“, ocenio je Aleksić.

Komitet Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja danas je u Parizu prihvatio izveštaj koji preporučuje prijem Kosova u Savet Evrope.

Post Views: 25

Originalni tekst