Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić osudio je intervju koji je TV Pink danas emitovala sa prvooptuženim u slučaju „Jovanjica“ Predragom Koluvijom. Aleksić je optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da preko Pinka vrši pritisak na Apelacioni sud, promovišući Кoluviju kao „sveca”, prenosi N1.

Aleksić je u pisanoj izjavi naveo da je promocija čoveka koji je po optužnici organizator proizvodnje marihuane na imanju Jovanjica u funkciji pritiska na Apelacioni sud, čija odluka se čeka u vezi sa neophodnošću saslušanja inspektora Slobodana Milenkovića i izdvajanja iz spisa dokaza 600 kilograma marihuane spremne za prodaju.

„Tu marihuanu su pronašli Milenković i njegov tim uz više od tone uzgajane marihuane. Te hrabre ljude vam nećemo dati, a drogu koju nudite našoj deci vam nećemo oprostiti“, poručio je Aleksić.

On je napomenuo da je na dan školske slave Sveti Sava televizija Pink deci Srbije emitovala ispovest prvooptuženog za trgovinu drogom.

„I priča o iznuđenom rukovanju sa mnom na sajmu poljoprivrede, uz pripremljene foto objektive, iskorišćena je za promociju navodnog duhovnog pročišćenja Кoluvije“, naveo je Aleksić.

On je dodao da Кoluviji želi što skoriji odlazak u zatvor jer je uz pomoć države organizovao najveću plantažu marihuane u Evropi.

„Ova kampanja televizije koja odavno ne bi smela da ima nacionalnu pokrivenost i potresno svedočenje predsednika koji ne zna gde je Jovanjica — neće proći“, izjavio je Aleksić.

Post Views: 10

Originalni tekst