Klinci mi prilaze i govore da žele da postanu glumci zbog Maraša i Baće iz “Južnog vetra”, kaže Miodrag Radonjić za Informer. Glavni junak krimi-trilera koji se emituje vikendom na RTS-u ističe da je ponosan na to što mlade generacije žele da krenu stopama Miloša Bikovića i njega.

Da li se gledaoci poistovećuju sa vašim likom iz “Južnog vetra”, Baćom?

Stalno razgovaram s fanovima. Nikad nisam doživeo da mi je neko rekao, pa čak ni dete, da hoće da bude kriminalac kao Baća. Ali mi često prilaze i govore da žele budu glumci kao Miloš Biković i ja.

Kako vam polazi za rukom da nasmejete publiku čak i u dramatičnim scenama?

Pa smešan sam kao čovek. Što bi rekao Lane Gutović za jednog kolegu: “I u drami je bio strašno smešan, ali, nažalost, to se ne ceni.”

Pogodila ga

Deda mi je posle jedne predstave u kojoj sam igrao rekao: “Da sam znao da će biti ovako, ne bih ni dolazio”

Miodrag Radonjić

Promo/Nemanja Miščević

Šta vam je bilo najteže na snimanju druge sezone?

Da predstavim novog Baću! Već sam ga igrao, ali on se mnogo promenio. Ni snimanje nije uvek lako. Vreme nam je često pravilo probleme. Na primer, krenemo da snimamo po oblačnom vremenu, pa se usred scene razvedri i grune sunce. Fotograf se hvata za glavu! Onda moramo da odložimo snimanje za neki naredni dan.

Kakve su reakcije vaših najbližih na seriju, s obzirom na to da glumite kriminalca?

Odgovoriću vam na to jednom anegdotom iz prošlosti. Kad sam bio druga ili treća godina Fakulteta dramskih umetnosti, igrao sam u predstavi koja se bavila trgovinom ljudima, pre svega, ženama. Moj pokojni deda Buda ju je gledao. Pitao sam ga kako mu se dopala, a on mi je rekao: “Da sam znao da je ovako, ne bih ni dolazio!” Njega je zapravo pogodila tema, poverovao je u sve to, pa je odreagovao emotivno, što je kompliment.

Porodično

Slobodno vreme provodim kod kuće. Supruga i ja pijemo kafu i čuvamo dvogodišnjeg sina Savu

Miodrag Radonjić

Promo/Nemanja Miščević

Kako provodite slobodno vreme?

Kod kuće, sa suprugom i detetom. Pijemo kafu, čuvamo dvogodišnjeg sina Savu… Mada u mom poslu ne postoji slobodan dan. To je retkost. Uvek imam predstave, snimanja serija, filmova… A da ne pričam tek o produkciji, kojom se bavim, ona zarobi čoveka u potpunosti.

Kad će drugo dete?

Kad se izborimo s ovim prvim.

 

Milica i ja ne slavimo 8. mart

Kako ste obradovali suprugu Milicu za 8. mart?

– Ne obraćam pažnju na takve datume. Fokusirani smo jedno na drugo stalno i ne dopuštamo da nas fascinira euforija jednog dana. Proslavljamo samo Novu godinu jer je simboličan kraj nečega, a i zato što se ceo svet ujedini i slavi. Mada kad malo bolje razmislim, ni to nema nekog smisla ako ćemo već sutra da se psujemo.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama

Originalni tekst