MINISTARSTVO za brigu o porodici i demografiju najoštrije osuđuje potez poslanice Narodne stranke Ivane Parlić, koja je u direktnom prenosu sednice Narodne skupštine Republike Srbije iznela podatke o maloletnom detetu bez roditeljskog staranja i pod neposrednim starateljstvom i grupe neistine o usvajanju dece, saopšteno je iz ovog ministarstva.

МИНИСТАРСТВО ЗА БРИГУ О ПОРОДИЦИ: Посланица Народне странке Ивана Парлић изнела грубе неистине о усвајању деце у Србији

Foto: RTS Printskrin

– Poslanica Parlić je iznela veliku laž da je maloletno dete Z.M. 12. decembra 2022. godine iz hraniteljske porodice odvedena u Švedsku. Ministarstvo ističe da je proces usvojenja u ovom slučaju u toku i da nije doneto konačno rešenje. Narodna poslanica je iznošenjem neistinih informacija o nasilnom odvođenju deteta iz hraniteljske porodice i njegovom usvojenju građane Republike Srbije dovela u zabludu, sa ciljem uznemirenja javnosti, a posebno deteta – navodi se u saopštenju.

– Ministarstvo apeluje na uzdržavanje od objavljivanja ličnih podataka (ime, prezime, poreklo, fotografija i ostalo) dece koja su u procesu usvojenja, jer je to u potpunoj suprotnosti sa Porodičnim zakonom, a ponajviše interesima deteta. To pravo je danas od strane narodne poslanice Parlić prekršeno iznošenjem ličnih podataka o detetu, podataka o porodičnim prilikama, podataka o usvojenju, prikazivanjem fotografija maloletnih lica koja se nalaze u sistemu socijalne zaštite. Ministarstvo naglašava da je proces usvojenja dece strogo kontrolisan proces i da se o svakom koraku u okviru njega vodi računa, a sa ciljem najboljeg interesa deteta – zaključuje se u saopštenju.

BONUS – NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

PREMINUO LAĆA RADULOVIĆ

PREMINUO LAĆA RADULOVIĆ

TEKSTOPISAC Milan Laća Radulović, sin pokojne Marine Tucaković i kompozitora Aleksandra Fute Radulovića, iznenada je preminuo danas, saznaju “Novosti”

20. 12. 2022. u 14:08

Originalni tekst