Ministarka zdravlja Crne Gore: Predložiću da državljani Srbije u zemlju dolaze bez ograničenja i testova

Ministarka zdravlja Crne Gore Jelena Borovinić Bojović najavila je danas da će njen predlog za predstojeću turističku sezonu biti da državljani Srbije mogu u zemlju da uđu bez ograničenja i testova.

Ana Brnabić i Jelena Borovinić Bojović, Foto: Vlada Srbije
Ana Brnabić i Jelena Borovinić Bojović, Foto: Vlada Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sa crnogorskom ministarkom zdrvlja razgovarala je danas o bilateralnoj saradni i zajedničkoj borbi protiv pandemije koronavirusa.

Govoreći o bilateralnim odnosima, Brnabić je istakla da je temeljno nastojanje Srbije da se oni učine što bližim i sadržajnijim, a politički dijalog intenzivira.

Ona je dodala da je Srbija u proteklom periodu pokazala da je spremna da pruži neophodnu pomoć susedima u borbi protiv koronavirusa, kao i da će Vlada Srbija nastaviti da ulaže napore u cilju zajedničkog prevazilaženja ove krize, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Borovinić Bojović je zahvalila na podršci Srbije u kampanji vakcinacije stanovništva u Crnoj Gori. Srbija je sredinom februara Crnoj Gori donirala 2.000 doza ruske vakcine Sputnjik V.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article