Ministar za brigu o porodici i demografiju Radomir Dmitrović ponovo je u skupštini za lošu demografsku sliku Srbije optužio svest građana, uništenje porodice i “komoditet”.

– Imamo bračne parove koji imaju jedno dete i kada treba da odluče da li da rode još jedno dete ili da kupe još jedan stan, 80 odsto njih bira još jedan stan – ocenio je Dmitrović.

On je dodao da je stopa rađanja u Francuskoj najviša u Evropi i iznosi 1,8, da Francuza ima 65 miliona.

– Značajno je što oni imaju oko šest miliona Muslimana koji i dalje imaju ono što su Hrišćani izgubili, a to je osećaj porodice”, rekao je Dmitrović i poručio da “možete imati jedno dete u vanbračnoj zajednici, ali u braku je neophodno roditi bar dvoje ili troje.

Ponovio je podatak da će Srbija ovu godinu završiti sa 70.000 više umrlih nego rođenih i da je to put ka nestajanju, te da će 2050. godine u Srbiji biti tek četiri miliona stanovnika.

Dmitrović je istakao značaj predloženih mera, ali i naveo da novac nije jedini razlog što se ne rađaju deca.

On je rekao da oni koji traže pravnu državu i sigurnost, i kada odu u Švedsku “gde svega imaju deset puta više”, takođe imaju po jedno dete.

Ministar je rekao da će se problem demografije rešiti “tek kad svi shvate da nemamo veći problem od toga, da imamo sve više zakona o deci, a sve manje dece te da očigledno negde grešimo”.

Mame su zakon i imaju odgovor za ministra Dmitrovića, evo šta država treba da uradi

Izvor: Beta

Original Article