Milutinu Jeličiću Jutki određeno policijsko zadržavanje

Pre 54min

Milutin Jeličić Jutka i još nekoliko osoba rano jutros su privedeni, potvrđeno je Insajderu u MUP-u. Prethodno je Jeličićeva advokatica Irena Đorđević za Insajder navela da se Jelčičić nalazi u prostorijama SBPOK-a u Beogradu i da mu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Ona očekuje da sutra ili najkasnije u četvrtak ujutro bude saslušan u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu. Nije mogla da precizira za šta se tačno Jeličić sumnjiči, ali je rekla da je uhapšen zbog sumnji da je kao predsednik opštine Brus uticao na odluke skupštine. U MUP-u najavljuju da će uskoro objaviti saopštenje u kome će precizirati koliko je privedenih i za koja se dela sumnjiče.

Milutin Jeličić
Milutin Jeličić

Takođe, priveden je i Jeličićev nekadašnji pomoćnik Miloš Azdejković i određeno mu je zadržavanje u kruševačkoj policiji. Advokatica Đorđević je rekla da je privedeno još nekoliko osoba, ali nije mogla da navede imena osumnjičenih.

Od ranije je poznato da se u tužilaštvu u Kraljevu već se vodi preistražni postupak zbog nelegalne gradnje na Kopaoniku po prijavama Ministarstva građevinarstva, a Jeličić se, kako su nezvanično preneli mediji, sumnjiči i za prodaju bruske kuće za višestruko manje novca od tržišne vrednosti.

Podsetimo, Milutin Jeličić Jutka pre četiri dana izašao je iz zatvora u Ćupriji nakon što je odslužio tri meseca kazne zbog nedozvoljenih polnih radnji. U zatvoru je bio od 24. januara, pošto su mu i Osnovni sud u Brusu i Viši u Kruševcu odbili molbe za odlaganje izdržavanja kazne.

Osim ovog slučaja, protiv Milutina Jeličića vodi se i postupak po prijavi Ministarstva građevinarstva koje je podnelo i krivičnu prijavu za trgovinu uticajem zbog sumnje da je Jeličić u dogovoru sa investitorkom Snežanom Mitković, posredovao i trgovao uticajem dajući nalog NN službenom licu, da falsifikuje službene isprave. Jeličić se u ovom slučaju sumnjiči za krivično delo trgovina uticajem, a slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

U Insajderovog emisiji "Vrh bezakonja" objavljeno je na koje je sve načine pokušano da se spreči rušenje nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu, kao i kako su pojedine institucije u tome pomagale investitorki Snežani Mitković.

Inače, više od tri godine je prošlo od kada je naloženo rušenje nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu, a godinu i po od obećanja tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića će građevina biti srušena do poslednje cigle. Objekat na Pančićevom vrhu, malo modifikovan i dalje stoji i postoji i čeka se da slučaj padne u zaborav.

U emisiji Insajder o lokalnom šerifu iz Brusa – Moćnik bez trona novinari Insajdera bavili su se svim nezakonitim radnjama koje se vezuju za Milutina Jeličića Jutku koji je gotovo 20 godina vladao opštinom Brus.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article